Karriär

Lediga tjänster och praktik

På Liljewall är vi 250 medarbetare med en stor variation av kompetenser och bakgrunder. Det anser vi berikar oss både på arbetsplatsen och i den arkitektur vi gestaltar. Vår strävan är att skapa ett jämställt kontor och samhälle där alla får och har en plats. Därför är vi noga i vår rekryteringsprocess, i allt från att alltid besvara sökande fram till den faktiska vägen in genom introduktionsupplägg och fadderskap. Tillsammans skapar vi en arbetsplats där vi trivs! 

 

Här hittar du våra lediga tjänster. Vi välkomnar också alltid löpande spontanansökningar. Skicka dessa till jobb@liljewall.se, där du även skriver till vilket kontor du söker.

Herrestaskolan 31.jpg
Bollebygdskolan-08.jpg
Prastamosseskolan-213ps_webb.jpg

Erfaren arkitekt inom utbildning

Vi söker nu dig som vill vara med och rita identitetsskapande, lekfulla och vackra lärmiljöer för barn och unga. Det kommer finnas ett stort behov av förskolor och skolor i samhället, och i den här rollen får du vara med och rita innovativa lösningar för att möta de krav som ställs.

 

På Liljewall arbetar vi för att skapa en hållbar och levande miljö, för alla. På vårt nyrenoverade Stockholmskontor som ligger vid Mariatorget är vi idag cirka 50 kollegor med blandade kompetenser och erfarenheter. Vi arbetar i team nära varandra och kontoret präglas av fin gemenskap, snabb utveckling och stort engagemang.

Vi är gärna med i debatten tillsammans med branschkollegor, entreprenörer och pedagoger kring hur förskolor och skolor ska utvecklas framöver. Vi hoppas att du vill vara med och utveckla marknadsområdet tillsammans med oss.

Kvalifikationer:

 • Uttagen masterexamen inom arkitektur

 • Minst 10 års erfarenhet som examinerad arkitekt

 • Erfarenhet av utbildningsarkitektur från förskola upp till gymnasienivå

Meriterande:

 • Kunskaper i ArchiCAD

 • Erfarenhet av verksamhetsutveckling

 • Erfarenhet av barnkonsekvensanalyser

Du drivs av att få göra skillnad och anser att arkitekturen kan bidra till bättre skolor för våra barn och unga. Du har en god gestaltningsförmåga utifrån brukarens behov och trivs bäst att arbeta i tidigt skede men har också erfarenhet av att vara med hela vägen fram till färdigprojektering. Som person ser vi gärna att du är utåtriktad, kommunikativ och ansvarstagande.

Placeringsort: Stockholm, alternativt Göteborg

Resor i tjänsten kan förekomma.

För ytterligare information kontakta:

Lisa Välivainio, HR-koordinator - 0702-70 88 16

Skicka din ansökan till jobb@liljewall.se

Märk ditt mail med "Utbildning Sthlm 2022" alternativt "Utbildning Gbg 2022".

Sista ansökningsdatum är 30 november.

DSC00036_webb.jpg
DSC07978_webb.jpg
_MG_8539 - kopia.jpg

Miljösamordnare

Liljewall arkitekter bidrar till en hållbar samhällsutveckling. Ett enegagerat hållbarhetsarbete som tar hänsyn till resurser, kretslopp och människors välbefinnande genom hela processen. Vi är väl förtrogna med samtliga av byggbranschens stora miljöklassningssystem och ser hållbarhetsarbetet som ett dedikerat samarbete med vår kund, där vi genomför relevanta kontroller och beräkningar som påverkar utformningen.

Projekt miljösäkras bland annat genom energi-, klimat-, dagsljus- och solvärmelastberäkningar, cirkulär rådgivning, ekonomisk hållbarhet, biologisk mångfald, klimatsmarta material och social hållbarhet.

Företagets anställda har enats kring visionen "Arkitektur för människor som förbättrar världen". Vi är övertygade om att god arkitektur är en av grundstenarna i en hållbar utveckling, vilket ger oss unika möjligheter till att påverka. En viktig del i denna roll är därför att vara med och påverka våra kunder till ett aktivt hållbarhetsarbete. Du som vill dela vår vision, välkommen att söka denna tjänst!

Kvalifikationer:

 • Högskoleutbildning till minst kandidatnivå

 • Minst 5 års yrkeserfarenhet med fokus på hållbart samhällsbyggande

 • Erfarenhet av att utföra energiberäkningar (vi använder IDA ICE)

 • God förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift

Meriterande:

 • Certifierad i Miljöbyggnad version 3 och då minst en utförd certifiering i projekt

 • Erfarenhet av att utföra dagsljus- och solvärmelastberäkningar (vi använder ClimateStudio och IDA ICE)

 • Miljöinriktad vidareutbildning efter avslutad högskoleutbildning

 • Kunskaper i ytterligare miljöcertifieringssystem

 • Kunskap om Miljökonsekvensbeskrivningar

Uppdraget:

I rollen ser vi en utåtriktad och självgående samordnare med relevant kunskapsbas. Du besitter en affärsorienterad förståelse och bred kunskap från tidigt skede till färdiga bygghandlingar.

Du kommunicerar väl och lösningsorienterat för att påverka i pågående projektgrupp eller gentemot kund. Du rör dig från stora holistiska frågeställningar till detaljlösningar eller som bidragande i anbudsarbete.

Vi erbjuder dig en verksamhet med engagerade kollegor och kunder. Liljewall arkitekter är ett medarbetarägt företag med drygt 250 anställda. Vi har korta beslutsvägar och arbetar ambitiöst tillsammans.

Placeringsort: Göteborg, alternativt Malmö

För ytterligare information kontakta:

Monica Österberg, HR-chef - 0765-48 70 90

Skicka din ansökan till jobb@liljewall.se

Bifoga CV, personligt brev och projektlista specifikt relaterat till hållbarhetsprojekt.

Märk ditt mail med "Miljösamordnare 2022".

Sista ansökningsdatum är 10 januari.

DSC02032.JPG

Uppdragsansvarig arkitekt eller Uppdragsledande ingenjör

Var dags arkitektur gör livet lite smidigare, roligare och vackrare. Det är precis vad vi på Liljewall brinner för. Därför söker vi dig; en generalist som hämtar erfarenhet från både branschen och livet och som har förmågan att skapa teamkänsla både på arbetsplatsen och med kunderna. Där hög gestaltningsnivå är lika självklar från första tävlingsskiss till när dörrarna öppnas för de som ska uppleva våra byggda miljöer. Helt enkelt konceptstark och hållbar arkitektur som är värdig att prisas.

Du kommer arbeta tätt i team med övriga medarbetare inom flera olika marknadsområden och kompetenser så som arkitekter, ingenjörer, landskapsarkitekter, ljusdesigner, stadsplanerare, miljösamordnare, inredningsarkitekter och sakkunniga inom tillgänglighet.

Liljewall är medarbetarägt och finns på plats i Stockholm, Göteborg, Malmö och Buenos Aires. Malmökontoret ligger i fina lokaler vid Lilla torg, här arbetar cirka 30 kollegor tillsammans. Vi har ett stort engagemang och en fin gemenskap. Vårt gemensamma mål är att arbeta med hållbara, roliga och meningsfulla projekt. Vår kompetens och förmåga att hålla oss i branschens framkant ger oss en förståelse för hur vår omgivning utformas. Det skapar förutsättningar för arkitektur som gör skillnad.

Kvalifikationer:

 • Avslutad högskoleutbildning

 • Minst 10 års erfarenhet i branschen

 • Mångårig vana av projektering i 3d CAD (kunskaper i ArchiCAD är meriterande)

 • God svenska i tal och skrift, då du har självständig kontakt med våra kunder.

Som person är du strukturerad, utåtriktad och förtroendeingivande. Du har en prestigelös framtoning, ett ödmjukt affärsmässigt arbetssätt och du drivs av att vara med och utveckla företaget.

Placeringsort: Malmö

För ytterligare information kontakta:

Monica Österberg, HR-chef - 0765-48 70 90

Skicka din ansökan med CV, personligt brev och lista med exempel på genomförda projekt till jobb@liljewall.se

Märk ditt mail med "Malmö UA 2022".

Sista ansökningsdatum är 20 januari. Ansökningar kommer hanteras löpande.

 

Höstpraktik

 
Våra tio arkitektpraktikanter är nu i full gång med sin höstpraktik. En LIA-praktik inom visualisering pågår också.

Övriga praktikintressen;

Vi kan inte möjliggöra LIA för BIM eller projektörer under hösten 2021. Övriga LIA-förfrågningar tar vi ställning till beroende på utbildning och möjlighet löpande. Vi kan inte möjliggöra ytterligare PRAO-platser under hösten 2021.

 

DSC08494_webb.jpg

 

Praktik under våren

Våra höstpraktikanter kommer fortsätta sin praktik i vår. Det innebär att vi inte kommer öppna upp för ytterligare arkitektpraktikplatser till våren.
Flera anställda inom Liljewall har börjat sin karriärsresa som praktikant här

Examinerade Amanda Möller nu anställd som arkitekt på Malmökontoret

När gjorde du din praktik på Liljewall? Jag gjorde min praktik på Liljewall 2017/18 på Malmökontoret.


Vad tar du med dig från din praktik?

Det var ett år där jag lärde mig väldigt mycket nytt och fick nya vänner. Jag var med i flera olika projekt, så som bostäder, skolor och stadsbyggnad. Jag var mestadels i ett tidigt skede i projekt och i ett antal tävlingar, som innebar skissande och modellbyggande.


Vad gör du idag?
Jag har nu examinerat mig från Arkitektskolan i Lund och arbetar på heltid som arkitekt på Liljewall i Malmö. 

hussam_low.jpg

Husam Albaroudi började arbeta som arkitekt på Liljewall i Stockholm år 2017

När uppskattar du med Liljewall?

Stämningen mellan oss kollegor är god och jag får möjlighet att jobba i de flesta projekt som intresserar mig. Projekten kan skilja sig ganska mycket åt då vi har en bred portfolio, vilket innebär att vi också har många olika kompetenser bland oss. Det i kombination med att många av mina kollegor dessutom är väldigt erfarna gör att jag har möjlighet att lära av dem och kan på så vis fortsätta att utvecklas. 

Vad  utmärker Liljewall som arbetsplats?

Jag upplever att flexibilitet och förtroende präglar vårt sätt att samarbeta, vilket känns både viktigt och värdefullt. Det gör att jag känner mig väldigt trygg på jobbet. Ingen dag är riktigt den andra lik, och jag tycker det är spännande och inspirerade att vara en del av Liljewall och det vi bidrar med till samhället i stort.