Karriär

Lediga tjänster och praktik

På Liljewall är vi 250 medarbetare med en stor variation av kompetenser och bakgrunder. Det anser vi berikar oss både på arbetsplatsen och i den arkitektur vi gestaltar. Vår strävan är att skapa ett jämställt kontor och samhälle där alla får och har en plats. Därför är vi noga i vår rekryteringsprocess, i allt från att alltid besvara sökande fram till den faktiska vägen in genom introduktionsupplägg och fadderskap. Tillsammans skapar vi en arbetsplats där vi trivs! 

 

Nedan kan du se våra lediga tjänster. 

Vi välkomnar löpande spontanansökningar. Skicka dessa till jobb@liljewall.se, där du även skriver till vilket kontor du söker.

Omslagsbild LinkedIn3.jpg
Studiochef till Stockholm
 
Du som vill anta den spännande utmaningen att driva en studio inom vårt Stockholmskontor är välkommen att söka till oss!
 
Kontoret i Stockholm har funnits sedan 2013 och består idag av drygt 50 medarbetare uppdelade i tre studios. Våra uppdrag spänner över flera marknadsområden, bland annat bostäder, stadsbyggnad, kommersiella fastigheter samt landskap.
 
Liljewall Arkitekter bidrar till en hållbar samhällsutveckling, genom våra engagerade medarbetare. Ett arbete som tar hänsyn till resurser, kretslopp och människors välbefinnande genom hela processen. Vill du vara del i att utveckla andra och våra projekt vidare genom att stå bakom vår vision ”Arkitektur för människor som förbättrar världen”?
 
Kvalifikationer
 • Examinerad högskoleutbildning som arkitekt eller ingenjör
 • Minst 10 års yrkeserfarenhet inom din profession
 • Dokumenterad chefserfarenhet där du haft direkt personalansvar
 • God förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift
 
Meriterande
 • Ett eget kundnätverk
 • Erfarenhet av kommersiell-  alternativt utbildningsarkitektur
 
Som studiochef har du ansvar för att vara med och utveckla kontorets verksamhet tillsammans med medarbetare och ledningsgruppen där du också ingår. Du kommer att ha personalansvar för ca 20 medarbetare. I uppdraget ingår att arbeta aktivt i projekt parallellt med chefsrollen. Du svarar till Kontorschef och är delaktig i studions resursplanering. Alla medarbetare på Liljewall säljer och representerar företaget samt arbetar för att utveckla verksamheten.
 
För rollen ser vi en målinriktad person med en bred kunskapsförståelse. Du brinner för att kommunicera väl och se andra växa. Du är en god organisatör med stort fokus på att skapa delaktighet. Vi ger stort individuellt handlingsutrymme och har en tydlig värderingsgrund.
 
Vi erbjuder dig en miljö med kunniga kollegor och stor intern trivsel.
Liljewall arkitekter är ett medarbetarägt företag.
 
Placeringsort: Stockholm
 
För ytterligare information kontakta:
Monica Österberg, HR-chef tel 0765-48 70 90
Kontoren har semesterstängt under vecka 29-31.
 
Skicka din ansökan med CV, brev och projektlista till jobb@liljewall.se
Märk ditt mail med "Studiochef Sthlm" i ämnesraden.
Sista ansökningsdatum är 20 augusti 2021.
_MG_8539%20-%20kopia_edited.jpg
Uppdragsansvarig arkitekt
 
Är du en erfaren uppdragsansvarig arkitekt, som vill vara med och utveckla marknadsområdet kommersiella fastigheter på Liljewall?
 
Till vårt Malmökontor alt. Göteborgskontor söker vi nu dig som är en erfaren uppdragsansvarig arkitekt att ansvara för projekt inom kommersiella fastigheter. Vi har projekt i hela södra Sverige och ser gärna att du som söker vill vara med och bredda marknadsområdet kommersiella fastigheter med din kompetens och erfarenhet. Du kommer arbeta tätt i team med övriga uppdragsansvariga och medarbetare inom flera olika marknadsområden och kompetenser såsom arkitekter, ingenjörer, landskapsarkitekter ljusdesigners, stadsplanerare, miljösamordnare, inredningsarkitekter, möbelformgivare och sakkunniga inom tillgänglighet.
Kvalifikationer
 • Uttagen masterexamen från arkitekturprogrammet
 • 3–5 års erfarenhet som uppdragsansvarig arkitekt inom kommersiella fastigheter
 • Vana av projektering i 3d CAD (kunskaper i ArchiCAD är meriterande)
 • God svenska i tal och skrift
 • Erfarenhet av att ackvirera och god förmåga att hantera kunder
 
Som person är du strukturerad, utåtriktad och förtroendeingivande. Du har en mjuk framtoning, ett affärsmässigt arbetssätt och drivs av vara med och utveckla företaget.
Placeringsort: Malmö alt. Göteborg
För ytterligare information kontakta:
Monica Österberg, HR-chef, 0765-48 70 90
 
Skicka din ansökan till jobb@liljewall.se
Märk ditt mail med ”UA Malmö Kommersiella f. 2021” alt. "UA Gbg Kommersiella f.2021"
Sista svarsdatum är 15 augusti 2021.
DSC07481.jpg
Landskapsarkitekter
till Göteborg och Stockholm
 

Liljewall söker ytterligare två landskapsarkitekter med sinne för detaljer, som vill vara med och ha en drivande roll i våra spännande projekt runt om i landet.

 

Här arbetar idag 20 landskapsarkitekter- och ingenjörer fördelat på våra tre svenska kontor. Med passion, bred kunskap och aktivt ansvarstagande i byggprojektets alla skeden skapar vi förutsättningarna för hållbar stadsutveckling och levande utemiljöer.

 

Landskap är ett av våra tretton marknadsområden som till stor del driver egna projekt, men som även arbetar i utvecklande samarbeten med kompetenser i vårt team av ljusdesigners, arkitekter, ingenjörer, stadsplanerare, miljösamordnare, inredningsarkitekter och sakkunniga inom tillgänglighet. Ett samarbete som präglas av allas engagemang, nyfikenhet och humor.

 

Liljewall är ett medarbetarägt arkitektkontor med 250 anställda fördelat på kontoren i Göteborg, Stockholm, Malmö och Buenos Aires. Vi har korta beslutsvägar och arbetar ambitiöst tillsammans.

Kvalifikationer
 • Uttagen masterexamen från Landskapsarkitekturprogrammet (eller motsvarande internationell utbildning)
 • Minst 4 års yrkeserfarenhet som examinerad landskapsarkitekt
 • Vana av tekniska beskrivningar samt projektering i AutoCad (kunskaper i ArchiCAD och 3D-projektering är meriterande)
 • God svenska i tal och skrift
 
Rollen kräver en stor kommunikativ förmåga då du kommer att ha löpande, självständig kontakt med beställare, projektledare och interdisciplinära projektteam. Du lägger vikt vid att arbeta strukturerat och noggrant med ett tydligt kundfokus. Vi söker dig som trivs med att växla mellan olika skalnivåer och som kan förverkliga ett starkt gestaltningskoncept hela vägen ned till projektering av enskilda detaljer. Du har en god teknisk förståelse och kostnadsmedvetenhet och kan därmed vara en aktiv part i dialogen med entreprenör även under utförandeskedet.
 
Placeringsort: Stockholm eller Göteborg
Resor i tjänsten kan förekomma.
 
För ytterligare information kontakta:
Lisa Välivainio
HR-koordinator
0702-70 88 16
liva@liljewall.se
 
Skicka din ansökan till jobb@liljewall.se
Märk ditt mail med ”Landskap Sthlm 2021” eller ”Landskap Gbg 2021” beroende på vilken ort du söker till.
 
Sista ansökningsdatum är 22 augusti.

Sommarpraktik

Höstens arkitektpraktikanter har kontrakt från augusti 2021.
 
Vi erbjuder inga sommarpraktik-platser.

 

Höstpraktik

Vi har nu skrivit samtliga kontrakt för arkitektpraktikanter på alla tre orter för hösten 2021.

Övriga praktikintressen;
Ansökningar tas emot löpande rörande hösten 2021. Beslut fattas efter sommaren rörande studentpraktik för landskap.

LIA för visualisering är tillsatt. Vi kan inte möjliggöra LIA för BIM eller projektörer under hösten 2021. Övriga LIA-förfrågningar tar vi ställning till beroende på utbildning och möjlighet löpande. Vi kan inte möjliggöra ytterligare PRAO-platser under hösten 2021.

 

Flera anställda inom Liljewall har börjat sin karriärsresa som praktikant här. Vår förra VD Per-Henrik Johansson är en av dem, även Alexander Gösta som idag representerar vår digitala utvecklingsgrupp D+ i Stockholm. 

Examinerade Amanda Möller nu anställd som arkitekt på Malmökontoret

När gjorde du din praktik på Liljewall? Jag gjorde min praktik på Liljewall 2017/18 på Malmökontoret.


Vad tar du med dig från din praktik?

Det var ett år där jag lärde mig väldigt mycket nytt och fick nya vänner. Jag var med i flera olika projekt, så som bostäder, skolor och stadsbyggnad. Jag var mestadels i ett tidigt skede i projekt och i ett antal tävlingar, som innebar skissande och modellbyggande.


Vad gör du idag?
Jag har nu examinerat mig från Arkitektskolan i Lund och arbetar på heltid som arkitekt på Liljewall i Malmö. 

Per-Henrik Johansson
började som praktikant och blev sen VD

När gjorde du din praktik på Liljewall? Sommaren -88 och -89 och hösten 1990. Då läste jag arkitektur på Chalmers.


Vad tar du med dig från din praktik?

Jag vill minnas att jag kom fort in i en trevlig gemenskap med kollegorna. Det som gjorde att jag gillade Liljewall var, förutom den trevliga atmosfären, att jag upplevde att det jag bidrog med uppskattades och att jag fick möjlighet att utvecklas och ta ansvar.


Vad gör du idag?

1998 kom jag tillbaka och 2010 blev jag VD för Liljewall, något som varade till 2020. Nu arbetar jag främst som uppdragsansvarig arkitekt och som ansvarig för två av våra dotterbolag.