Karriär

Lediga tjänster

Just nu har vi några lediga tjänster ute. Vi välkomnar även löpande spontanansökningar. Skicka dessa till jobb@liljewall.se där du även skriver till vilket kontor du söker.
Student? Ansökningsperioden för att göra praktik hos oss hösten 2020 är nu öppen! Du hittar all information längre ned på den här sidan.
 
Observera att vi inte tar emot praktikanter under sommaren då kontoret är stängt.
Fler byggnadsingenjörer på
uppdragsansvarig nivå

Som byggnadsingenjör hos Liljewall arbetar du med varierande arbetsuppgifter inom uppdragens olika skeden med såväl gestaltnings- som byggnadstekniska frågor. Vi driver alla våra projekt i 3D, huvudsakligen i ArchiCAD. Liljewall ligger i framkant inom BIM och har stort intresse för vår digitala utveckling. Läs gärna mer på vår hemsida om vår D+-satsning!

 

Liljewall har en fördelning på ca 65 % arkitekter och 35 % ingenjörer, med stor samverkan mellan våra olika kompetensområden. Våra tre kontor fortsätter att utvecklats snabbt och består idag av en stor bredd av professioner och marknadsområden. Vi jobbar utifrån vikten av delaktighet och möjlighet för olika former av intern utveckling.

 

Liljewall arkitekter är ett medarbetarägt företag med 230 anställda i Göteborg, Stockholm och Malmö. Vårt företag har en jämn köns- och åldersfördelning. Vi har korta beslutsvägar och arbetar ambitiöst tillsammans med att driva vidare vårt företag.

 

Kvalifikationer:

  • Minst 3 års arbetslivserfarenhet som byggnadsingenjör, nu på handläggande nivå

  • Högskoleexamen som byggnadsingenjör

  • God yrkeserfarenhet av 3D-projektering, gärna i ArchiCAD

  • Svenska i tal och skrift

  • Vana av att upprätta beskrivningar är meriterande

 

Du trivs i en kreativ miljö och i samarbetet med andra engagerade kollegor. Du agerar ansvarstagande och delegerar väl till dina kollegor på medverkande nivå. Du har sinne för detaljer och en ambition att konstruktivt lösa uppgifter. Vi önskar se intresse för att ta initiativ i olika situationer och ha förmåga att se helheten för att tillsammans hålla ihop projekt genom alla delar. En löpande positiv kommunikation som skapar delaktighet inom projektgruppen är något som du sätter stor vikt vid.

Placeringsort: Göteborg alternativt Malmö

 

För ytterligare information kontakta:

Monica Österberg, HR-chef tel 0765-48 70 90

 

Skicka din ansökan i form av CV, personligt brev och lista över genomförda projekt till jobb@liljewall.se

 

Märk ämnesraden i ditt mail med ”Ing Gbg 2020” alternativt

Ing Malmö 2020” beroende på vilken ort du söker.

 

Sista ansökningsdatum är 31 mars 2020.

Gör praktik på Liljewall

Vi ser våra praktikanter som berikande tillskott och som en naturlig del av vår verksamhet. Här blir du en del av våra projekt där du kan bidra med dina tankar och idéer. Dessutom får du en fadder och ett introduktionsupplägg.
 
Vi tar emot arkitektpraktikanter på alla våra tre kontor; Göteborg, Stockholm och Malmö. 

Vi tar emot studenter som är klara med sin kandidat eller mitt upp i sin master. Kontrakten sträcker sig över en termin, med god möjlighet till förlängning för en termin till.  

Din ansökan skickar du till jobb@liljewall.se.

Ange praktik arkitekt (eller ingenjör alt annan utbildning) ht 20 i ämnesraden och ort. Det går bra att söka till fler orter, du ska då ange dessa orter i ämnesraden (i ett och samma mejl). Här följer information för respektive ort rörande arkitektpraktik:

Göteborg

Skicka in: Personligt brev, CV och portfolio.

Sök senast: 31 mars

 

Intervjuer sker under april månad. Starten för praktiken är sedan den 17 augusti 2020.

Vi tar emot 3–4 personer. 

Stockholm

Skicka in: Personligt brev, CV och portfolio.

Sök senast: 13 april

 

Intervjuer sker under april månad. Starten för praktiken är sedan den 17 augusti 2020.

Vi tar emot 1 person. 

Malmö

Skicka in: Personligt brev, CV och portfolio.

Sök senast: 31 mars

 

Intervjuer sker under april månad. Starten för praktiken är sedan den 17 augusti 2020.

Vi tar emot 1–2 personer. 

Flera anställda inom Liljewall har börjat sin karriärsresa som praktikant här. Vår förra VD Per-Henrik Johansson är en av dem, även Alexander Gösta som idag representerar vår digitala utvecklingsgrupp D+ i Stockholm. 

Amanda Möller kombinerar studierna med jobb på Liljewall.

När gjorde du din praktik på Liljewall? Jag gjorde min praktik på Liljewall 2017/18 på Malmökontoret.


Vad tar du med dig från din praktik?

Det var ett år där jag lärde mig väldigt mycket nytt och fick nya vänner. Jag var med i flera olika projekt, så som bostäder, skolor och stadsbyggnad. Jag var mestadels i ett tidigt skede i projekt och i ett antal tävlingar, som innebar skissande och modellbyggande.


Vad gör du idag?
Idag läser jag min sista termin på Arkitektskolan i Lund och skriver mitt examensarbete. Jag är även timanställd på Liljewall, vilket är väldigt roligt då jag kan mixa arbete med skola!

Per-Henrik Johansson

– praktikanten som blev VD.

När gjorde du din praktik på Liljewall? Sommaren -88 och -89 och hösten 1990. Då läste jag arkitektur på Chalmers.


Vad tar du med dig från din praktik?

Jag vill minnas att jag kom fort in i en trevlig gemenskap med kollegorna. Det som gjorde att jag gillade Liljewall var, förutom den trevliga atmosfären, att jag upplevde att det jag bidrog med uppskattades och att jag fick möjlighet att utvecklas och ta ansvar.


Vad gör du idag?

1998 kom jag tillbaka och 2010 blev jag VD för Liljewall, något som varade till 2020. Nu arbetar jag främst som uppdragsansvarig arkitekt och som ansvarig för två av våra dotterbolag.

Liljewall speglar en bredd av kompetenser och olika bakgrunder. Vi är noga i vår rekryteringsprocess, i allt från att alltid besvara sökande fram till den faktiska vägen in genom introduktionsupplägg och fadderskap.