Karriär

Lediga tjänster och praktik

På Liljewall är vi över 240 medarbetare med en stor variation av kompetenser och bakgrunder. Det anser vi berikar oss både på arbetsplatsen och i den arkitektur vi gestaltar. Vår strävan är att skapa ett jämställt kontor och samhälle där alla får och har en plats. Därför är vi noga i vår rekryteringsprocess, i allt från att alltid besvara sökande fram till den faktiska vägen in genom introduktionsupplägg och fadderskap. Tillsammans skapar vi en arbetsplats där vi trivs! 

 

Nedan kan du läsa om våra lediga tjänster. 

Vi välkomnar löpande spontanansökningar. Skicka dessa till jobb@liljewall.se, där du även skriver till vilket kontor du söker.

vård__liljewall_sigfrid_område_uxen_psyk
Uppdragsansvariga och Handläggande arkitekter, inriktning Vård

 

Liljewall arkitekter är ett av landets ledande arkitektkontor inom vårdbyggnadssektorn. Liljewalls vårdteam jobbar över hela landet med att skapa god vårdarkitektur som sätter människan i centrum. Vi skapar höga arkitektoniska värden som stödjer hälso- och sjukvården genom en väl utformad fysisk miljö. Liljewall Vård expanderar och vi behöver bli fler!

 

UPPDRAGSANSVARIG VÅRDARKITEKT

Vi söker fler engagerade uppdragsansvariga vårdarkitekter till vårt team. Hos oss leder du projekt i en kreativ och kommunikativ miljö, där ett positivt och proaktivt arbetssätt är av stor vikt.

 

För rollen önskas att du har minst 8 års erfarenhet som uppdragsansvarig arkitekt för vårdprojekt.

 

HANDLÄGGANDE VÅRDARKITEKT

Vi söker även flera handläggande arkitekter med vårderfarenhet till vårt team. Hos oss får du möjlighet att utvecklas vidare i din roll som handläggande. Som handläggande arkitekt hos oss är det också självklart att du får gå uppdragsledarutbildning för att utvecklas i din roll.

 

För rollen önskas att du har minst 4 års erfarenhet som handläggande arkitekt för vårdprojekt. Du har vana av att jobba i en kreativ teamfokuserad miljö och samtidigt hålla god kontakt med kunder och konsultgrupper.

 

VÅRA VÅRDPROJEKT

Vi är involverade i stora spännande nybyggnadsprojekt och har fullt upp att göra! Vi arbetar bland annat med en nybyggnad för Förlossning och Neonatal på Östra sjukhuset i Göteborg, utbyggnad av Länssjukhuset Ryhov i Jönköping, nybyggnad för Vuxenpsykiatri i Växjö samt ett stort antal andra ny- och ombyggnadsprojekt genom ramavtal med många regioner och landsting. Projekten är både inom tidiga skeden såväl som färdigprojektering.

 

Med 3D-modellering och BIM som viktiga verktyg strävar vi alltid efter att skapa inbjudande och läkande miljöer till patienterna och attraktiva miljöer för personalen.

 

Vi samarbetar med Centrum för vårdens arkitektur (CVA) på Chalmers genom Forskning och Utveckling för att utveckla metoder och kunskap som för branschen framåt!

 

ÖVRIGT

Placeringsort Göteborg, alternativ placeringsort Stockholm

Kunskap inom ArchiCAD och BIM är meriterande men inget krav.

För tjänsten behöver du kunna hantera svenska, i tal och skrift.

 

Liljewall har en jämn köns- och åldersfördelning. Vi har korta beslutsvägar och arbetar ambitiöst tillsammans med att driva vårt företag. Liljewall är medarbetarägt.

 

För ytterligare information, maila dina frågor till jobb@liljewall.se

Skicka din ansökan inklusive lista med utförda vårdprojekt till jobb@liljewall.se.
Märk ditt mail med ”vård Gbg 20” alternativt "vård Sthlm 20". Sista svarsdatum är den 23 augusti 2020.

 

Observera att vi har semesterstängt under flera veckor, så vi inom rekryterande grupp läser din ansökan först från den 10 augusti om den inkommer under juli-augusti.

LINNEPLATSEN_ENTRE_PERSPEKTIV_200117.jpg
Handläggande Landskapsarkitekt till Göteborg

 

 

Nu söker vi ytterligare en kreativ landskapsarkitekt med sinne för detaljer som vill bli en del av vårt framgångsrika team i Göteborg. Vi ser fram emot en intensiv höst med många spännande projekt, bland annat detaljprojektering av en ny dagvattenpark, utvecklingen av den hållbara stadsdelen Wendelstrand i Göteborg och ett stort antal skolor och bostadsmiljöer i varierande skala runt om i hela landet.

 

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifterna kommer att spänna från stadsutveckling och tidiga analyser till gestaltning och projektering av stadsrum, parker, skol- och bostadsgårdar, publika och kommersiella lokaler. Våra projekt utförs alltid med fokus på hållbarhet och god gestaltning, därför söker vi dig som brinner för dessa frågor och som vill hjälpa oss att göra skillnad.

 

KVALIFIKATIONER

  • Uttagen master från Landskapsarkitekturprogrammet

  • Ca 5 års relevant arbetslivserfarenhet (handläggande nivå)

  • vana av projektering i AutoCad (kunskaper i ArchiCAD är meriterande)

  • erfarenhet av att arbeta med beskrivningar och mängdförteckningar

  • svenska i tal och skrift

 

Rollen kräver en stor kommunikativ förmåga då du kommer att ha löpande, självständig kontakt med beställare och projektledare. Du lägger vikt vid att arbeta strukturerat med ett tydligt kundfokus. Hos oss får du ta del av ett utvecklande samarbete med övriga kompetenser i vårt team av arkitekter, ingenjörer, ljusdesigners, stadsplanerare, miljösamordnare och sakkunniga inom tillgänglighet. Ett samarbete som präglas av allas engagemang, nyfikenhet och glädje.

 

ÖVRIGT

Placeringsort: Göteborg

Kontraktsform: föräldravikariat

Resor i tjänsten kan förekomma.

 

För ytterligare information kontakta:

Monica Österberg, HR-chef tel 0765-48 70 90

 

Skicka din ansökan till jobb@liljewall.se

Märk ditt mail med ”Landskap 2020” samt ha med en lista över exempel på genomförda projekt.

Titta gärna mer på olika landskapsprojekt här; https://www.liljewall.se/landskap

 

Sista svarsdatum 23 augusti 2020. Observera att vi har semesterstängt under flera veckor, så vi inom rekryterande grupp läser din ansökan först från den 10 augusti om den inkommer under juli-augusti.

DSC02170.jpg

Student?

Ansökningsperioden för arkitektpraktik hösten 2020 är avslutad.
Praktikplats för studenter från övriga utbildningar hösten 2020 är också färdigplanerade. 
Vi tar inte emot praktikanter på sommaren då kontoret håller stängt.
Flera anställda inom Liljewall har börjat sin karriärsresa som praktikant här. Vår förra VD Per-Henrik Johansson är en av dem, även Alexander Gösta som idag representerar vår digitala utvecklingsgrupp D+ i Stockholm. 

Amanda Möller kombinerar studierna med jobb på Liljewall.

När gjorde du din praktik på Liljewall? Jag gjorde min praktik på Liljewall 2017/18 på Malmökontoret.


Vad tar du med dig från din praktik?

Det var ett år där jag lärde mig väldigt mycket nytt och fick nya vänner. Jag var med i flera olika projekt, så som bostäder, skolor och stadsbyggnad. Jag var mestadels i ett tidigt skede i projekt och i ett antal tävlingar, som innebar skissande och modellbyggande.


Vad gör du idag?
Idag läser jag min sista termin på Arkitektskolan i Lund och skriver mitt examensarbete. Jag är även timanställd på Liljewall, vilket är väldigt roligt då jag kan mixa arbete med skola!

Per-Henrik Johansson

– praktikanten som blev VD.

När gjorde du din praktik på Liljewall? Sommaren -88 och -89 och hösten 1990. Då läste jag arkitektur på Chalmers.


Vad tar du med dig från din praktik?

Jag vill minnas att jag kom fort in i en trevlig gemenskap med kollegorna. Det som gjorde att jag gillade Liljewall var, förutom den trevliga atmosfären, att jag upplevde att det jag bidrog med uppskattades och att jag fick möjlighet att utvecklas och ta ansvar.


Vad gör du idag?

1998 kom jag tillbaka och 2010 blev jag VD för Liljewall, något som varade till 2020. Nu arbetar jag främst som uppdragsansvarig arkitekt och som ansvarig för två av våra dotterbolag.