Karriär

Lediga tjänster och praktik

På Liljewall är vi 250 medarbetare med en stor variation av kompetenser och bakgrunder. Det anser vi berikar oss både på arbetsplatsen och i den arkitektur vi gestaltar. Vår strävan är att skapa ett jämställt kontor och samhälle där alla får och har en plats. Därför är vi noga i vår rekryteringsprocess, i allt från att alltid besvara sökande fram till den faktiska vägen in genom introduktionsupplägg och fadderskap. Tillsammans skapar vi en arbetsplats där vi trivs! 

 

Här hittar du våra lediga tjänster. Vii välkomnar också alltid löpande spontanansökningar. Skicka dessa till jobb@liljewall.se, där du även skriver till vilket kontor du söker.

bostader_falkenback_liljewall_kvarteret.jpg

Ingenjör på handläggande nivå, inriktning Vård eller Bostäder

Nu söker vi fler engagerade och kommunikativa ingenjörer till våra projektteam! Samarbetet inom Liljewall präglas av erfarenhet, nyfikenhet och humor. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i din roll som handläggare i en kreativ miljö, med stor möjlighet att påverka.

Inom Vård är vi involverade i stora spännande nybyggnadsprojekt såsom Östra sjukhusets nya Kvinnoklinik i Göteborg, utbyggnad av Länssjukhuset Ryhov i Jönköping, nybyggnad för Vuxenpsykiatri i Växjö samt ett stort antal andra ny- och ombyggnadsprojekt i Sverige. Projekten är både inom tidiga planerings/-programskeden såväl som färdigprojektering, med fokus på läkande miljöer till patienterna och attraktiva miljöer för personalen.

Inom Bostad arbetar vi med många projekt av varierande storlek och upplåtelseformer med såväl privata som offentliga beställare. Projekten spänner över alla faser, från tävlingar och tidiga skissutredningar till färdigprojektering. Ett starkt fokus för oss är att arbeta i framkant med samtliga dimensioner av hållbarhet och olika digitala verktyg för att nå högt ställda arkitektoniska kvalitetsmål i våra bostadsprojekt.

Inom BIM ser vi oss ligga i absolut framkant, vilket genomsyrar hela den digitala processen och vi använder BIM som metod för att i alla skeden optimera värdet för kunden. Vi gör även uppdrag som BIM-samordnare i projekt vilket ger mycket bra möjligheter att driva projekt effektivt och utvecklas tillsammans med övriga konsulter, byggare och beställare.

 

Kvalifikationer

  • Uttagen kandidatexamen från högskoleutbildning till bygg/byggnadsingenjör

  • 3–5 års yrkeserfarenhet som ingenjör efter examen

  • God vana av BIM/3D-projektering (kunskaper i ArchiCAD är meriterande)

  • God svenska i tal och skrift

 

Som person är du strukturerad, lösningsorienterad och förtroendeingivande. Du har en positiv framtoning, ett affärsmässigt arbetssätt och drivs av att vara med och utveckla företaget.

Liljewall är medarbetarägt och har kontor i Göteborg, Stockholm och Malmö. Kontoren präglas av snabb utveckling, korta beslutsvägar, stort engagemang och fin gemenskap! Vi har en jämn köns- och åldersfördelning.

 

Placeringsort Göteborg, alternativ placeringsort Stockholm

För ytterligare information kontakta: Monica Österberg, HR-chef tel 0765-48 70 90

 

Skicka din ansökan med CV, personligt brev och lista med utförda projekt som du deltagit i till jobb@liljewall.se.
 

Märk ditt mail med ”Ingenjör Gbg 21” eller "Ingenjör Sthlm 21" beroende på vilken ort du söker till. Sista svarsdatum är den 13 oktober 2021.

Sommarpraktik

Höstens arkitektpraktikanter har kontrakt från augusti 2021.
 
Vi erbjuder inga sommarpraktik-platser.

 

Höstpraktik

Vi har nu skrivit samtliga kontrakt för arkitektpraktikanter på alla tre orter för hösten 2021.

Övriga praktikintressen;

LIA för visualisering är tillsatt. Vi kan inte möjliggöra LIA för BIM eller projektörer under hösten 2021. Övriga LIA-förfrågningar tar vi ställning till beroende på utbildning och möjlighet löpande. Vi kan inte möjliggöra ytterligare PRAO-platser under hösten 2021.

 

Flera anställda inom Liljewall har börjat sin karriärsresa som praktikant här. Vår förra VD Per-Henrik Johansson är en av dem, även Alexander Gösta som idag representerar vår digitala utvecklingsgrupp D+ i Stockholm. 

Examinerade Amanda Möller nu anställd som arkitekt på Malmökontoret

När gjorde du din praktik på Liljewall? Jag gjorde min praktik på Liljewall 2017/18 på Malmökontoret.


Vad tar du med dig från din praktik?

Det var ett år där jag lärde mig väldigt mycket nytt och fick nya vänner. Jag var med i flera olika projekt, så som bostäder, skolor och stadsbyggnad. Jag var mestadels i ett tidigt skede i projekt och i ett antal tävlingar, som innebar skissande och modellbyggande.


Vad gör du idag?
Jag har nu examinerat mig från Arkitektskolan i Lund och arbetar på heltid som arkitekt på Liljewall i Malmö. 

Per-Henrik Johansson
började som praktikant och blev sen VD

När gjorde du din praktik på Liljewall? Sommaren -88 och -89 och hösten 1990. Då läste jag arkitektur på Chalmers.


Vad tar du med dig från din praktik?

Jag vill minnas att jag kom fort in i en trevlig gemenskap med kollegorna. Det som gjorde att jag gillade Liljewall var, förutom den trevliga atmosfären, att jag upplevde att det jag bidrog med uppskattades och att jag fick möjlighet att utvecklas och ta ansvar.


Vad gör du idag?

1998 kom jag tillbaka och 2010 blev jag VD för Liljewall, något som varade till 2020. Nu arbetar jag främst som uppdragsansvarig arkitekt och som ansvarig för två av våra dotterbolag.