Karriär

Lediga tjänster och praktik

På Liljewall är vi över 240 medarbetare med en stor variation av kompetenser och bakgrunder. Det anser vi berikar oss både på arbetsplatsen och i den arkitektur vi gestaltar. Vår strävan är att skapa ett jämställt kontor och samhälle där alla får och har en plats. Därför är vi noga i vår rekryteringsprocess, i allt från att alltid besvara sökande fram till den faktiska vägen in genom introduktionsupplägg och fadderskap. Tillsammans skapar vi en arbetsplats där vi trivs! 

 

Nedan kan du läsa om våra lediga tjänster. 

Vi välkomnar löpande spontanansökningar. Skicka dessa till jobb@liljewall.se, där du även skriver till vilket kontor du söker.

Kunskapshuset_Foto_Anders-Bobert--4.jpg
Byggnadsingenjör till Stockholmskontoret

 

Vår vision är ”Arkitektur för människor som förbättrar världen.”

Vill du förverkliga den med oss? Är du en nyfiken byggnadsingenjör med ett stort intresse för hållbar arkitektur? Sök till oss!

 

Som byggnadsingenjör hos Liljewall så arbetar du med varierande arbetsuppgifter inom uppdragens olika skeden med såväl gestaltnings- som byggnadstekniska frågor. Vi driver alla våra projekt i 3D, huvudsakligen i ArchiCAD. Liljewall ligger i framkant inom BIM och vi har ett stort engagemang för vår digitala utveckling – läs exv. om D+ som arbetar med databaserad design här.

 

Liljewall arkitekter är ett medarbetarägt företag med 240 anställda i Göteborg, Stockholm och Malmö. Vårt företag har en jämn köns- och åldersfördelning, korta beslutsvägar och vi arbetar ambitiöst tillsammans med att driva vidare vårt företag.

 

För den här tjänsten söker vi en kollega till vårt kontor i Stockholm. Stockholmskontoret ligger vid Mariatorget på Södermalm och har vuxit till att vara drygt 45 medarbetare sedan starten 2013. På kontoret arbetar vi i team nära varandra och kontoret präglas av snabb utveckling, stort engagemang och fin gemenskap! Våra projekt spänner tex. mellan landskapsuppdrag, bostadsprojekt, samhällsfastigheter och kommersiella fastigheter – både i tidiga skeden och projektering. Vi brinner lite extra för träbyggnad och har gjort flera bostadsprojekt i trä, bland annat ett äldreboende i Farsta Strand. Vi är även stolta över Kunskapshuset i Gällivare - ett projekt i trä där vi har arbetat över konstorsgränserna och mellan olika discipliner.

 

KVALIFIKATIONER

  • flerårig yrkeserfarenhet, varav minst 5 år som handläggande byggnadsingenjör

  • högskoleexamen som byggnadsingenjör

  • god yrkeserfarenhet av 3D-projektering, ArchiCAD är meriterande

  • svenska i tal och skrift

 

Du trivs i en kreativ miljö och i samarbetet med andra engagerade kollegor. Du agerar ansvarstagande och delegerar väl till dina kollegor på medverkande nivå. Du har sinne för detaljer och en ambition att konstruktivt lösa uppgifter. Vi önskar se intresse för att ta initiativ i olika situationer och ha förmåga att se helheten för att tillsammans hålla ihop projekt genom alla delar. En löpande positiv kommunikation som skapar delaktighet inom projektgruppen är något som vi tror att du värdesätter.

 

ÖVRIGT

Placeringsort: Stockholm

För ytterligare information kontakta: Klara Björnström, HR-koordinator, tel. 0765-01 71 92

 

Skicka din ansökan i form av CV, personligt brev och lista över genomförda projekt till jobb@liljewall.se

 

Märk ämnesraden i ditt mail med ” Ing Sthlm 2020”

 

Sista ansökningsdatum 23 oktober 2020, intervjuer sker löpande 

DSC02170.jpg

 

Student?

 
Ansökningsperioden för arkitektpraktik hösten 2020 är avslutad.
Praktikplats för studenter från övriga utbildningar hösten 2020 är också färdigplanerade. 
Flera anställda inom Liljewall har börjat sin karriärsresa som praktikant här. Vår förra VD Per-Henrik Johansson är en av dem, även Alexander Gösta som idag representerar vår digitala utvecklingsgrupp D+ i Stockholm. 

Nyexaminerade Amanda Möller 

nu anställd som arkitekt på Malmökontoret

När gjorde du din praktik på Liljewall? Jag gjorde min praktik på Liljewall 2017/18 på Malmökontoret.


Vad tar du med dig från din praktik?

Det var ett år där jag lärde mig väldigt mycket nytt och fick nya vänner. Jag var med i flera olika projekt, så som bostäder, skolor och stadsbyggnad. Jag var mestadels i ett tidigt skede i projekt och i ett antal tävlingar, som innebar skissande och modellbyggande.


Vad gör du idag?
Jag har nu examinerat mig från Arkitektskolan i Lund och arbetar på heltid som arkitekt på Liljewall i Malmö. 

Per-Henrik Johansson

– praktikanten som blev VD

När gjorde du din praktik på Liljewall? Sommaren -88 och -89 och hösten 1990. Då läste jag arkitektur på Chalmers.


Vad tar du med dig från din praktik?

Jag vill minnas att jag kom fort in i en trevlig gemenskap med kollegorna. Det som gjorde att jag gillade Liljewall var, förutom den trevliga atmosfären, att jag upplevde att det jag bidrog med uppskattades och att jag fick möjlighet att utvecklas och ta ansvar.


Vad gör du idag?

1998 kom jag tillbaka och 2010 blev jag VD för Liljewall, något som varade till 2020. Nu arbetar jag främst som uppdragsansvarig arkitekt och som ansvarig för två av våra dotterbolag.