top of page

Ljusdesign

Konsten att ljussätta

Ljuset är ett av de viktigaste verktygen när vi gestaltar miljöer. Med hjälp av ljus skapar vi upplevelser och stärker platsens identitet. Det handlar om att få dagsljus och artificiellt ljus att samverka till en harmonisk helhet. På Liljewall har vi sex ljusdesigners; Alexandra Huuva, Julia Engberg, Veera Kokko och Tobias Olausson Sahlin i Göteborg och Jessica Linefors och Stina Söderling i Stockholm, som ser till att ditt projekt ljussätts på rätt sätt. 

Nordic_Forum_Foto_Anders-Bobert-6830.jpg

Tillsammans med våra landskapsarkitekter har vi gett kontorskomplexet Nordic Forum i Kista en ny entrégård. Med nya strukturer samspelar en varierad och genomtänkt landskapsplanering med ljusdesign.

Icehotel i Jukkasjärvi

De senaste åren har Liljewall skapat belysningskoncepten för många av Icehotels konstsviter. Varje svit är helt unik med ett individuellt tema och är handskulpterade av handplockade kreatörer och konstnärer från hela världen. Ljuset har såklart en avgörande betydelse för den stämning och känsla som förmedlas i rummen.

Galanthus Nivalis - Elin Julin & Ida Mangsbo . ICEHOTEL 33 - Photo by - Asaf Kliger.jpg

LILJEWALL MÖTER:

Jessica Linefors

Jessica Linefors, ljusdesigner på Liljewall, vill tala i termer av ”arkitektoniskt koncept” istället för belysningskoncept. "För belysningen och ljuset ska, enligt mig, understödja arkitekturen på platsen. Den ska vara en del av gestaltningen och kännas så självklar att man inte tänker
på den." Läs intervjun med Jessica där hon ifrågasätter den generella uppfattningen om vad en ljusdesigner egentligen gör.

Ljus är livsviktigt för alla människor och medveten ljusdesign ger rummet den där extra dimensionen som annars är svår att nå.
DSC08507_webb.jpg

Göteborgs första moderna utomhusdansbana lyser upp i den annars väldigt brokigt trafikerade och nyligen namngivna "Kvilleplatsen" vid Backaplan på Hisingen. 

TOMTEBODA_ENTRÉ_SKYLT_Liljewall_190110.j

Kulturminnesmärkta Tomteboda postterminal i nytt, välkomnande ljus. Till den omfattande renovering och restaurering av fastigheten förstärker ljuset den storslagna arkitekturen.

ETT URVAL PROJEKT INOM LJUSDESIGN

VÅRA LJUSDESIGNERS

LINEFORS JESSICA_NY_edited.png
ENGBERG JULIA.png
CLAESSON ALEXANDRA SQ 3.png

Alexandra Huuva

Ljusdesigner
0725-10 52 54
alhuu@liljewall.se

Julia Engberg

Ljusdesigner
0767-88 22 11
juen@liljewall.se

Jessica Linefors

Ljusdesigner
0761-48 28 31
jeli@liljewall.se

KOKKO VEERA.png
SÖDERLING STINA_edited_edited.png

Veera Kokko

Ljusdesigner
0763-29 61 04
veko@liljewall.se

Stina Söderling

Ljusdesigner
0730-80 47 88
stso@liljewall.se

bottom of page