Ljusdesign

Konsten att ljussätta

Ljuset är ett av de viktigaste verktygen när vi gestaltar miljöer. Med hjälp av ljus skapar vi upplevelser och stärker platsens identitet. Det handlar om att få dagsljus och artificiellt ljus att samverka till en harmonisk helhet. På Liljewall har vi fyra ljusdesigners; Alexandra Huuva, Julia Engberg och Veera Kokko i Göteborg och Jessica Linefors i Stockholm, som ser till att ditt projekt ljussätts på rätt sätt. 

Nordic_Forum_Foto_Anders-Bobert-6830.jpg

Tillsammans med våra landskapsarkitekter har vi gett kontorskomplexet Nordic Forum i Kista en ny entrégård. Med nya strukturer samspelar en varierad och genomtänkt landskapsplanering med ljusdesign.

Icehotel i Jukkasjärvi

Här 20 mil norr om polcirkeln hittar vi kanske ett av världens mest kända ishotell. 

Inför 2019 års invigning har vi på uppdrag av Inwhite Ljusmiljö skapat belysningskoncepten för tre av hotellets 15 konstsviter; Bone Room designat av Rob Harding, White Santorini designat av Jaeyual Lee och Haemee Han samt Golden Ice, designat av Nicolas Triboulot och Jean-Marie Guitera.

LILJEWALL MÖTER:

Jessica Linefors

Jessica Linefors, ljusdesigner på Liljewall, vill tala i termer av ”arkitektoniskt koncept” istället för belysningskoncept. "För belysningen och ljuset ska, enligt mig, understödja arkitekturen på platsen. Den ska vara en del av gestaltningen och kännas så självklar att man inte tänker
på den." Läs intervjun med Jessica där hon ifrågasätter den generella uppfattningen om vad en ljusdesigner egentligen gör.

Ljus är livsviktigt för alla människor och medveten ljusdesign ger rummet den där extra dimensionen som annars är svår att nå.
DSC08507_webb.jpg

Göteborgs första moderna utomhusdansbana lyser upp i den annars väldigt brokigt trafikerade och nyligen namngivna "Kvilleplatsen" vid Backaplan på Hisingen. 

TOMTEBODA_ENTRÉ_SKYLT_Liljewall_190110.j

Kulturminnesmärkta Tomteboda postterminal i nytt, välkomnande ljus. Till den omfattande renovering och restaurering av fastigheten förstärker ljuset den storslagna arkitekturen.

ETT URVAL PROJEKT INOM LJUSDESIGN

VÅRA LJUSDESIGNERS

JOHANSSON JESSICA.png
ENGBERG JULIA.png
CLAESSON ALEXANDRA SQ 3.png
KOKKO VEERA.png

Jessica Linefors
Ljusdesigner
0761-48 28 31
jeli@liljewall.se

Alexandra Huuva

Ljusdesigner

0725-10 52 54

alhuu@liljewall.se

Julia Engberg
Ljusdesigner
0767-88 22 11
juen@liljewall.se
 

Veera Kokko

Ljusdesigner

0763-29 61 04

veko@liljewall.se