Ljusdesign

Konsten att ljussätta

Ljuset är ett av de viktigaste verktygen när vi gestaltar miljöer. Med hjälp av ljus skapar vi upplevelser och stärker platsens identitet. Det handlar om att få dagsljus och artificiellt ljus att samverka till en harmonisk helhet. På Liljewall har vi tre ljusdesigners, Alexandra Cleasson och Julia Engberg i Göteborg och Jessica Linefors i Stockholm, som ser till att ditt projekt ljussätts på rätt sätt. 

Icehotel i Jukkasjärvi

Här 20 mil norr om polcirkeln hittar vi kanske ett av världens mest kända ishotell. 

 

Inför 2019 års invigning har vi på uppdrag av Inwhite Ljusmiljö skapat belysningskoncepten för tre av hotellets 15 konstsviter; Bone Room designat av Rob Harding, White Santorini designat av Jaeyual Lee och Haemee Han samt Golden Ice, designat av Nicolas Triboulot och Jean-Marie Guitera.

Ljus är livsviktigt för alla människor och medveten ljusdesign ger rummet den där extra dimensionen som annars är svår att nå.

LILJEWALL MÖTER:
JESSICA LINEFORS

Ljus + arkitektur = sant

Jessica Linefors arbetar som ljusdesigner på Liljewall – och rollen och spets-kompetensen fyller ett viktigt syfte. Ljuset spelar nämligen en viktig roll för den arkitektoniska helheten. Dock kan den generella uppfattningen om vad en ljusdesigner egentligen gör skifta. För det handlar om betydligt mer än att rita in några dekorativa armaturer.

RELATERADE ARTIKLAR

VÅRA LJUSDESIGNERS

Jessica Linefors

Ljusdesigner

jeli@liljewall.se

Föräldraledig

Alexandra Claesson

Ljusdesigner

0725-10 52 54

alcl@liljewall.se

Julia Engberg

Ljusdesigner

juen@liljewall.se

Föräldraledig

Veera Kokko

Ljusdesigner

0763-29 61 04

veko@liljewall.se