Om oss

Arkitektur för en bättre vardag, var du än lever och verkar

Liljewall är ett kreativt, coachande, innovativt och hållbart arkitektkontor. Vi ägnar varje dag åt att göra livet lite smidigare, roligare och vackrare. Tillsammans är vi drygt 250 kollegor i Göteborg, Stockholm och Malmö som utvecklas och har roligt tillsammans. 

Bollebygdskolan-09.jpg

Vardag.

Grå och oglamorös påstår vissa. Men vardagar är livet. Barn föds. Någon börjar förskoleklass. Vissa vårdas. Andra gifter sig. Vissa flyttar ihop. Andra isär. Företag startas, växer, letar lokaler. Arkitekturen finns där hela tiden. För människorna i livets alla skeden. Den förenklar, förbättrar och förskönar.

DSC00656._lowjpg.jpg
Vi värderar långsiktiga relationer och möter dig genom dialog, lyhördhet och nyfikenhet. Resultatet blir väl förankrad och vasst gestaltad arkitektur.
DSC03558.jpg

Liljewall grundades 1980 i Göteborg och är idag helt medarbetarägt. Vi anser att det gör oss mer delaktiga och därmed mer engagerade, något som även gynnar dig som kund.

Vi tror på ett jämställt kontor och samhälle där alla får och har en plats. Vi granskar och ifrågasätter aktivt normer – inte bara i våra projekt utan även i vårt interna jämställdhetsarbete där vi kontinuerligt utvärderar vår organisation.

Vi arbetar med en bred palett av digitala verktyg för att genomföra våra projekt. Genom att vi sammankopplar erfarna BIM-experter, programmerare, nytänkande arkitekter, visualiserare och marknadsförare utvecklar vi kontinuerligt morgondagens arkitektroll.  

DSC01805_beskuren.jpg

Ekologiska, sociala och ekonomiska hållbarhetsperspektiv är grundstenarna i vårt arbete. Genom ett engagerat miljöarbete tar vi hänsyn till resurser, kretslopp och människors välbefinnande genom hela processen. Målet är att alla våra projekt ska vara klimatneutrala 2030.

Foto Liljewall Emma Karlsmark Elfstrand (44).jpg
Vi engagerar oss
Inför varje år väljer vi ut en eller flera organisationer som vi väljer att sponsra med medel och engagemang – ofta i frågor där vårt hjärta klappar lite extra. Här är 2021 års initiativ:
Plan International
Läxhjälpen 
Aktiv skola
Move It
Ideellt vårdprojekt i Tanzania genom Sveriges Ingenjörer