trähus_webb.jpg

Bostäder

Livsmiljöer att trivas i

Nya familjesituationer och livsstilar påverkar hur och var vi vill bo. Likaså ställer urbanisering och nyanlända medborgare krav på bostadsbyggandet men även på hur och var bostäderna utformas. Behoven förändras och idag ser vi en större efterfrågan av flexibilitet och social hållbarhet. Vi gestaltar bostäder där vi lägger lika stor vikt vid livet utanför som innanför väggarna. Mellanrummen som skapar möten, glädje och trygghet. Med stöd av noggranna analyser anpassar, placerar och planerar vi boenden med människan i fokus.
10_Kalltorp_Foto_Anna Kristinsdottir.png

De nya studentbostäder i Östra Kålltorp ligger i en anrik och grönskande miljö. Med Renströmska sjukhuset som närmaste granne har ord som stilrent och tidlöst varit i fokus. Renodlade former, enkla och klassiska volymer i tegel fick därför styra konceptet.

Malmös äldsta industriområde blir levande kvartersstad. Kvarteret Brännaren i Norra Sorgenfri får nytt liv med husen ØF17 & ØF19. Ett spännande projekt med trivsamma bostäder i framkant.

BRÄNNAREN16_INTERIÖR_PLAN5_BILD9_Liljewa
GoCoLiving_KvarterB_Liljewall_FINAL_211220.jpg

I Mölndal direkt söder om Göteborg växer det fram
ett innovationskluster med fokus på hälsa, medicinsk utveckling och digitala hälsotjänster. För Balder har vi gjort det vinnande tävlingsbidraget i parallella uppdrag – att utveckla ett av bostadskvarteren innehållande hyresrätter och forskarbostäder.

Vi vill skapa bostäder att trivas i, långsiktiga, flexibla bostäder som främjar möten och som håller över tid.

Kerlingeborg

För TB-Gruppen har vi ritat ett bostadshus med 27 tidlösa bostadsrätter med högt designvärde i området Käringberget i västra Göteborg. Vi har jobbat aktivt med att skapa iögonfallande utblickar, kontaktytor mot berget och grönskan – låta den vackra omgivningen bli en tavla och en inbjudande privat plats.

Vår inhousebyrå har dessutom skapat marknadsmaterial inför försäljningskampanjen; kampanjsida, säljmaterial, nyhetsbrev och content till sociala medier.

Liljewall-Stureby Stadsvillor-24.jpg

Längs med Tussmötevägen i villaförorten Stureby söder om Stockholm ligger två stadsvillor. Den avskalade och enkla arkitekturen passar väl in i den befintliga bebyggelsen samtidigt som materialval och detaljer gör ett samtida avtryck i området. Här kombineras villaidyll med lägenhetens bekvämligheter.

 

BOSTADSPROJEKT

KONTAKT

ORRBERG_LENA.png
MORICHETTO_HANNA_NY.png
FRANCKE TINA.png

Hanna Morichetto
GÖTEBORG
Arkitekt

0705-73 18 54
hamo@liljewall.se

Lena Orrberg
STOCKHOLM
Arkitekt

0704-58 27 84
leor@liljewall.se

Tina Francke
MALMÖ
Arkitekt

0765-01 71 44
tifr@liljewall.se