trähus_webb.jpg

Bostäder

Livsmiljöer att trivas i

Nya familjesituationer och livsstilar påverkar hur och var vi vill bo. Likaså ställer urbanisering och nyanlända medborgare krav på inte bara bostadsbyggande men även på hur och var bostäderna utformas. Behoven förändras och idag ser vi en större efterfrågan av flexibilitet och social hållbarhet – utmaningar som vi gärna tar oss an. Vi gestaltar bostäder där vi lägger lika stor vikt vid livet utanför som innanför väggarna – kittet mellan husen som skapar möten, glädje och trygghet. Med stöd av noggranna analyser anpassar, placerar och planerar vi boenden med människan i fokus.

Sveriges första klimatneutrala äldreboende med branschens tuffaste miljökrav – NollCO2 och miljöbyggnad Guld 3.1. Vackert, funktionellt, klimatneutralt och samtidigt ekonomiskt hållbart har varit ledorden för detta inspirerande projekt. 

KV.FORELLEN_ENTRE_Liljewall_200916.jpg

Den åldrande befolkningen gör att vi står inför en gemensam samhällsutmaning – det behövs fler bostadslösningar anpassade efter dem med ett rikt liv bakom sig. Men hur tänker man som arkitekt när man utformar denna typ av boenden? Vi träffar Andreas Pålsson, arkitekt på Liljewall för att ta reda på det.

Vi vill skapa bostäder att trivas i, långsiktiga, flexibla bostäder som främjar möten och som håller över tid.

Stureby stadsvillor

Längs med Tussmötevägen i villaförorten Stureby söder om Stockholm ligger två stadsvillor som väcker de förbipasserandes intresse. Stadsvillor är ett modernt sätt att förtäta i våra storstadsområden. Den befintliga villatomten utnyttjas till att skapa fler bostäder och ändå behålla många av kvaliteterna från villaformen. 

Liljewall-Stureby Stadsvillor-24.jpg
BRÄNNAREN16_INTERIÖR_PLAN5_BILD9_Liljewa

Malmös äldsta industriområde blir levande kvartersstad. Kvarteret Brännaren i Norra Sorgenfri får nytt liv med husen ØF17 & ØF19. Ett spännande projekt med trivsamma bostäder i framkant.

Kerlingeborg

För TB-Gruppen har vi ritat ett bostadshus med 27 tidlösa bostadsrätter med högt designvärde i området Käringberget i västra Göteborg. Vi har jobbat aktivt med att skapa iögonfallande utblickar, kontaktytor mot berget och grönskan – låta den vackra omgivningen bli en tavla och en inbjudande privat plats.

 

Vår inhousebyrå har dessutom skapat marknadsmaterial inför försäljningskampanjen; kampanjsida, säljmaterial, nyhetsbrev och content till sociala medier.

 

BOSTADSPROJEKT

1/1

ANSVARIG INOM BOSTAD

Tina Francke

Arkitekt

0765-01 71 44
tifr@liljewall.se