Bostäder

Livsmiljöer att trivas i

Nya familjesituationer och livsstilar påverkar hur och var vi vill bo. Likaså ställer urbanisering och nyanlända medborgare krav på inte bara bostadsbyggande men även på hur och var bostäderna utformas. Behoven förändras och idag ser vi en större efterfrågan av flexibilitet och social hållbarhet – utmaningar som vi gärna tar oss an. Vi gestaltar bostäder där vi lägger lika stor vikt vid livet utanför som innanför väggarna – kittet mellan husen som skapar möten, glädje och trygghet. Med stöd av noggranna analyser anpassar, placerar och planerar vi boenden med människan i fokus.

Den åldrande befolkningen gör att vi står inför en gemensam samhällsutmaning – det behövs fler bostadslösningar anpassade efter dem med ett rikt liv bakom sig. Men hur tänker man som arkitekt när man utformar denna typ av boenden? Vi träffas Andreas Pålsson, arkitekt på Liljewall för att ta reda på det.

Vi vill skapa bostäder att trivas i, långsiktiga, flexibla bostäder som främjar möten och som håller över tid.

Mitt i Kullavik, i det gamla kulturlandskapet med ekskogen som fond, har Liljewall på uppdrag av Derome ritat 30 nya lägenheter i kvarteret Tornseglaren.

Hovås Park

Med avstamp i Nya Hovås gedigna kvalitetsprogram med målet att skapa “en småskalig blandstad i världsklass” är Hovås Park ett kvarter med höga gestaltnings- och hållbarhets ambitioner. Husens Svanenmärkning har påverkat materialvalen i projektet. Vi har arbetat med hållbara och vackra material såsom tegel, puts, cederträ och detaljer av cortenstål. Materialen som går i en jordig färgskala kommer åldras med värdighet. 

Kerlingeborg

För TB-Gruppen har vi ritat ett bostadshus med 27 tidlösa bostadsrätter med högt designvärde i området Käringberget i västra Göteborg. Vi har jobbat aktivt med att skapa iögonfallande utblickar, kontaktytor mot berget och grönskan – låta den vackra omgivningen bli en tavla och en inbjudande privat plats.

 

Vår inhousebyrå har dessutom skapat marknadsmaterial inför försäljningskampanjen; kampanjsida, säljmaterial, nyhetsbrev och content till sociala medier.

 

BOSTADSPROJEKT

1/1

ANSVARIG INOM BOSTAD

Hilda Esping Nordblom

Arkitekt

0709-90 91 42
hies@liljewall.se