top of page
DSC02234.jpg

Inredningsarkitektur

Insidor som räknas

Det handlar om allt ifrån kontor där människor tillbringar sitt yrkesliv till platser att växa upp på, platser för upplevelser och möten. Varje rum vi rör oss i berör och berättar sin historia. Genom vår kunskap om rum, struktur och strategi hjälper vi dig att utveckla din vision. Skarpa koncept kommunicerar det unika i alla våra projekt. Glädje, trygghet och delaktighet ska inte bara prägla de miljöer vi arbetar fram utan också våra samarbeten. Med en inkluderande och hållbar värdegrund planerar vi för framtiden.  

Gaji Foto Emma Karlsmark Elfstrand-36.jpg

En smak av Seoul i centrala Malmö

Skandinavisk minimalism med koreansk twist sammanfattar inredningskonceptet på Gaji – en av Malmös senaste cocktailbarer. Ägaren till den intima baren är krögaren och mästerkocken Jennie Walldén som även driver restaurangen Namu som ligger vägg i vägg.

Strategisk partner vid kontorsutveckling

Attraktiva lokaler är en viktig faktor för att stärka ert varumärke och för att bli en plats där samarbete och innovation accentueras. Vid förändringsarbeten arbetar vi tätt tillsammans med er, och analyserar förutsättningar samt organisationens behov. På så sätt skapar vi rätt kontorsmiljö för just er verksamhet.

En byggnad, ett koncept.

Med Malmbergets gruva, den arktiska naturen och samisk mönsterkonst som inspiration har det sex våningar höga Kunskapshuset i Gällivare utformats till en markör som berättar en historia. Stor vikt har lagts på att skapa en flexibel och vacker utbildningsmiljö rustad inför framtidens behov av förändring och utveckling. 

Kunskapshuset_Foto_Anders-Bobert--10.jpg
Solberg kommunikation Foto Emma Karlsmark Elfstrand (27).jpg

Solberg Kommunikation

En lokal som knyter samman tre olika byggnadsepoker i centrala Göteborg har blivit nytt hem för den strategiska kommunikationsbyrån Solberg. Ett aktivitetsbaserat arbetssätt med mer yteffektiva lokaler och en hög grad av återbruk av inredning har varit några av förutsättningarna i kontorsomvandlingen.

DSC08292.jpg

Rätt förutsättningar för agila arbetssätt

I spåren av pandemin har vi sett att den kreativa arbetsplatsen får en allt viktigare roll i vår vardag. I Göteborg förädlar vi våra egna lokaler genom att skapa fler platser för samarbeten, interaktion och exponering av våra kreativa processer. Det resulterar i ett arbete där vi studerar hur nya platser och ytor skapar mervärden i verksamheten - lärdomar som vi tar med oss in i våra projekt.

Fokus har varit att skapa ett genomgående ärligt och transparent inredningskoncept i det nya huvudkontoret SKF Götaholm. Genom återbrukade möbler, hållbara materialval och en lugn färgskala hämtad från naturen och omgivningen intill byggnaden skapas trivsel och stolthet.

SKF-P0004488.jpg
DSC02577.jpg

Tre sätt att klä en byggnad

Till Falkenbergs nya kunskaps- och kulturcentrum Argus har vi tagit fram inredningskoncept, skyltprogram och grafisk profil. Tre uppdrag som gjorde att vi kunde sätta en fin prägel på helhetskonceptet av de inre miljöerna.

Våren 2020 fick Liljewall uppdraget att hjälpa e-handelsbolaget Nelly med att bygga om deras kontor i Borås samt att omvandla det till ett aktivitetsbaserat sådant. Ledorden för vår produktion ihop med teamet från Nelly har varit smart, inkluderande, lekfullt och inspirerande. 

DSC08802.jpg

Vi skapar hållbara inredningskoncept som stärker varumärken, arbetsplatser, skolor. Inre miljöer att trivas och må bra i.

 Genom ett nära samarbete mellan Liljewall och RISE har ett cirkularitetsmått som kan användas vid offentlig upphandling tagits fram. Syftet är att mäta mängden återbrukat material i nyproducerade möbler.

HERO.png

Lärmiljöer

 Att ge skolor en tydlig identitet är en viktig del i processen dels för att skapa tillhörighet dels för att kunna vara konkurrenskraftig och attrahera elever, föräldrar och personal. I nära samarbete med skolledning och pedagoger skapar vi rum för lärande och lek – från förskola till högskola. 

Arkitekten Madeleine Nordenknekt och inredningsarkitekten Linda Nilson har arbetat och forskat på "Verktyg för utformning av framtidens skolmiljöer", för att hitta viktiga angreppssätt när vi planerar och inreder våra skolor.

DSC09607_beskuren.jpg
Vi har ramavtal med Göteborg Stad för återbruk i inre miljöer.

Vi arbetar aktivt med egna mål, i linje med FN:s klimat- och Göteborg stads miljömål. Genom återbruk och cirkulära möbelflöden, samt minskade transporter, avfall och påverkan från farliga kemikalier vill vi bidra till utvecklingen mot cirkulär ekonomi och minskad klimatpåverkan.

Projekt inre miljöer

INREDNINGSPROJEKT

KONTAKT

NILSON LINDA.png
Lisa_Widen.png

Linda Nilson
GÖTEBORG
Inredningsarkitekt

0765-48 70 33
lini@liljewall.se

Lisa Widén
STOCKHOLM
Inredningsarkitekt

0735-67 10 30
liwi@liljewall.se

bottom of page