DSC03505.jpg

Jobba hos oss

Lediga tjänster och praktik

På Liljewall är vi cirka 260 medarbetare med en stor variation av kompetenser och bakgrunder. Det anser vi berikar oss både på arbetsplatsen och i den arkitektur vi gestaltar. Vår strävan är att skapa ett jämställt kontor och samhälle där alla får och har en plats. Därför är vi noga i vår rekryteringsprocess, i allt från att alltid besvara sökande fram till den faktiska vägen in genom introduktionsupplägg och fadderskap. Tillsammans skapar vi en arbetsplats där vi trivs! 

Kunskapshuset_Foto_Anders-Bobert--4.jpg
 
 
 
 
 
Arkitekt som vill utveckla framtidens utbildningsmiljöer

 

På Liljewall arbetar vi för att skapa en hållbar och levande miljö, för alla människor. Skolan för oss är en av de viktigaste komponenterna för samhället, och skolans utformning gör stor skillnad för barns utveckling och lärande. Som en av de största aktörerna på marknaden är vi med och driver utvecklingen av utbildningsmiljöer för nästkommande generationer. Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla identitetsskapande, lekfulla och vackra lärmiljöer för barn och unga tillsammans med oss.  

 

På vårt nyrenoverade Stockholmskontor, som ligger vid Mariatorget, är vi idag cirka 55 kollegor. Här arbetar arkitekter, ingenjörer, landskapsarkitekter, stadsplanerare, ljusdesigners, inredningsarkitekter och sakkunniga inom tillgänglighet. Tillsammans skapar vi arkitektur som främjar en bättre vardag och gör livet lite smidigare, roligare och vackrare. Liljewall präglas av fin gemenskap, snabb utveckling och stort engagemang.

 

Vi söker dig som är genuint intresserad av att skapa framtidens utbildningsmiljöer och vill dela med dig av dina kunskaper – och lära av dina kollegor. Hos oss finns goda möjligheter att vara med och utveckla vårt marknadsområde inom utbildning. Tillsammans med branschkollegor, entreprenörer och pedagoger är vi med i debatten kring hur skolor och förskolor ska skapas framöver.

 

Kvalifikationer:

 • Uttagen masterexamen inom arkitektur

 • Minst 10 års erfarenhet som examinerad arkitekt

 • Erfarenhet av utbildningsarkitektur från förskola upp till gymnasienivå

 • Svenska i tal och skrift

 

Meriterande:

 • Kunskaper i ArchiCAD

 • Erfarenhet av verksamhetsutveckling

 • Erfarenhet av barnkonsekvensanalyser

 • Erfarenhet av sälj och god förmåga att hantera kunder

 

Du känner stor omsorg för verksamheten i de skolprojekt du verkar i. Du är trygg genom hela processen – från tidigt skede till färdigprojektering. Vidare har du god gestaltningsförmåga och drivs av att få till ”det lilla extra” i varje projekt. Som person ser vi gärna att du är utåtriktad, kommunikativ och ansvarstagande.

 

Placeringsort: Stockholm

Resor i tjänsten kan förekomma.

För ytterligare information kontakta:

Klara Björnström, HR-koordinator – 0765 01 71 92

Skicka din ansökan till jobb@liljewall.se. Vi önskar CV, personligt brev och en lista på projekt rörande utbildningsarkitektur som du deltagit i. Ta med kund, projektets fas, din roll och projektets budget. Märk ditt mail med ”Utbildning Sthlm 2022”.

Sista svarsdatum är 21 augusti. Observera att vi har semesterstängt under flera veckor i sommar, så vi inom rekryterande grupp läser din ansökan sporadiskt om den inkommer under mitten juli-mitten augusti.

FoN_FÖRLOSSNINGSRUM_MOTFÖNSTER_Liljewall_210406.jpg
 
Arkitekt och Ingenjör på handläggande nivå som brinner för Vårdarkitektur

 

Liljewall drivs av viljan att skapa en bättre värld, vardag och morgondag genom den arkitektur och de lösningar vi designar för individen, kunden och för samhället i stort. Vi är också ett av landets större arkitektkontor inom vårdbyggnadssektorn. Vårdteamen jobbar över hela landet med att skapa god vårdarkitektur som sätter människan i centrum. Vi skapar höga arkitektoniska värden som stödjer hälso- och sjukvården genom en väl utformad fysisk miljö.

 

Vi söker nu både arkitekter och ingenjörer med stort engagemang för vårdarkitektur. Hos oss får du möjlighet att utvecklas vidare i din roll som handläggande. Som handläggande hos oss är det också självklart att du får gå uppdragsledarutbildning för att utvecklas i din roll.

 

Kvalifikationer

För rollen önskas att du har minst 4 års yrkeserfarenhet efter examen inom vårdprojekt. Du har vana av att jobba i en kreativt fokuserad miljö, där positivt och proaktivt arbetssätt i grupp är av stor vikt. Du värnar om att hålla givande nära dialoger med kunder och konsultgrupper. Du vill få, och ta, ansvar i en bredd av arbetsuppgifter. Du har god vana av projektering i 3D. För tjänsten behöver du kunna hantera svenska, i tal och skrift.

 

Våra vårdprojekt

Vi är involverade i stora spännande nybyggnadsprojekt och har fullt upp att göra! Vi arbetar bland annat med nybyggnad för Förlossning och Neonatal på Östra sjukhuset i Göteborg, nya byggnader för Habilitering och Psykiatri i Värnamo och nya lokaler för Rättspsykiatri i Göteborg och Växjö.
 

Genom ramavtal med olika regioner genomför vi ett stort antal ombyggnationer, bland annat Hybridsal och Sterilcentral på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. I Stockholmsområdet så arbetar vi bland annat tillsammans med Locum. Närakut, Neurologisk Akutvårdsenhet på Danderyd och ny Endoskopi i Norrtälje är några exempel på pågående projekt.


Projekten är både inom tidiga skeden såväl som färdigprojektering. Med 3D-modellering och BIM som viktiga verktyg strävar vi alltid efter att skapa läkande miljöer till patienterna och attraktiva lokaler för personalen.

Vi samarbetar med Centrum för vårdens arkitektur (CVA) på Chalmers genom Forskning och Utveckling för att utveckla metoder och kunskap som för branschen framåt!

Placeringsort: Göteborg eller Stockholm, team som arbetar med vårdarkitektur finns på båda orterna.

Liljewall har en jämn köns- och åldersfördelning. Liljewall är medarbetarägt och vi arbetar ambitiöst tillsammans för att driva vårt företag.

 

Ansökan

Skicka din ansökan inklusive lista med utförda vårdprojekt till jobb@liljewall.se.
Märk ditt mail med ”vård Gbg” alt ”vård Sthlm”. Sista svarsdatum är den 23 augusti 2022.

För ytterligare information, mejla dina frågor till jobb@liljewall.se

 

Observera att vi har semesterstängt under flera veckor i sommar, så vi inom rekryterande grupp läser din ansökan mer begränsat om den inkommer under mitten juli-mitten augusti.

VÄRMDÖ_GÅRD_liljewall_200207.jpg
Uppdragsansvarig Arkitekt/marknadsområdesutvecklare Omsorgsboenden

 

Arkitektur omger oss i hela vår vardag. Vi är övertygade om att omsorgsfullt formade byggnader, rum och platser gör vardagen lite vackrare, smidigare och roligare. Det är precis vad vi på Liljewall brinner för. Vi vill forma bostäder att trivas i för äldre och för människor med behov av särskild omsorg.

Därför söker vi dig som skaffat dig erfarenhet från både branschen och livet och som har förmågan att skapa teamkänsla både på arbetsplatsen och med kunderna. Där hög ambitionsnivå i den arkitektur du är med och formar är lika självklar från första skiss till när dörrarna öppnas för dem som ska bo och leva i våra byggnader.

 

Du är aktivt ackvirerande idag och trivs i att marknadsföra värden för kunden. Alla inom Liljewall arbetar tätt tillsammans och i en mix av kompetenser, såsom arkitekter, ingenjörer, landskapsarkitekter, ljusdesigners, stadsplanerare, miljösamordnare och inredningsarkitekter.

  

Kvalifikationer

 • Avslutad högskoleutbildning med uttagen master inom arkitektur

 • Minst 6 års erfarenhet i branschen efter examen

 • Erfarenhet av omsorgsboenden

 • Eget kundnätverk med vana och drivkraft att nätverka

 • God svenska i tal och skrift

 

Som person är du strukturerad, utåtriktad och förtroendeingivande. Du har en prestigelös framtoning, ett affärsmässigt arbetssätt och du drivs av att vara med och utveckla företaget.

 

Liljewall är medarbetarägt och finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi har ett stort engagemang och en fin gemenskap. Vårt gemensamma mål är att arbeta med hållbara, vackra och meningsfulla projekt som formar var dags arkitektur. Vår kompetens och förmåga att hålla oss i branschens framkant ger förutsättningar för arkitektur som gör skillnad.

 

Placeringsort: Göteborg alternativt Stockholm

 

För ytterligare information kontakta:

Monica Österberg, HR-chef – 0765-48 70 90

Skicka din ansökan med CV, personligt brev och portfolio till jobb@liljewall.se

Märk ditt mejl med ”Omsorgsboenden Gbg” eller ”Omsorgsboenden Sthlm”

Sista svarsdatum är 21 augusti.

 

Observera att vi har semesterstängt under flera veckor i sommar, så vi inom rekryterande grupp läser din ansökan sporadiskt om den inkommer under mitten juli-mitten augusti.

 
 
Erfaren Projekt/byggledare inom byggprocesser

 

Liljewall drivs av viljan att skapa en bättre värld, vardag och morgondag genom den arkitektur och de lösningar vi designar för individen, kunden och för samhället i stort. Är du en nyfiken och driven projektledare som vill arbeta från tidigt planarbete till färdig byggnad? Sök till oss!

 

Som projekt/ byggledare på Liljewall arkitekter får du samarbeta med arkitekter, ingenjörer, landskapsarkitekter, ljusdesigners och andra professioner internt. Du får bidra i spännande projekt och fortsätta forma området projektstyrning ytterligare.

 

Marknadsområdet Projektstyrning har lång och bred erfarenhet av att driva allt från komplexa stadsutvecklingsprocesser till alla former av processer inom ny- och ombyggnationer. Vi arbetar för ett hållbart byggande med långsiktighet ur såväl sociala som miljömässiga aspekter. Vårt fokus är slutanvändarens behov från idé till färdig produkt. Du kommer att arbeta i en kreativ miljö tillsammans med 270 arkitekter och ingenjörer.

 

Kvalifikationer:

 • utbildning som byggnadsingenjör eller motsvarande

 • minst 10 års arbetslivserfarenhet som projektledare inom byggprocesser

 

Meriterande:

 • utbildad civilingenjör eller motsvarande

 • projekteringsvana

 • arbetslivserfarenhet som projekteringsledare

 • arbetslivserfarenhet som KA och/eller BAS P

 • erfarenhet av partnering eller samverkansprojekt är positivt

 • eget nätverk

 

 

Du visar stort engagemang och kommunikativ förmåga, då du jobbar aktivt utåt för att marknadsföra Liljewall. Du är självgående och har ett genuint intresse för att leda i både projekt och inom företaget. Vi värdesätter också glädje, öppenhet och kreativitet. Rollen kräver en god strukturell ordning, samtidigt som du arbetar med en flexibel helhetssyn. Din vana av att ha jobbat med tidiga skeden gör att du kan och har hela processen som fokus. Vi ser gärna att du är engagerad i att driva in projekt till hela projektavdelningen.

 

Vi är i dagsläget omkring tio personer, med blandade bakgrunder och erfarenheter, som arbetar med projektstyrning i samtliga olika skeden. Vi erbjuder dig en miljö med engagerade kollegor och kunder samt en möjlighet att forma områdets utveckling. Liljewall arkitekter är ett medarbetarägt företag som betonar delaktighet och ett företag med en jämn köns- och åldersfördelning. Vi har korta beslutsvägar och arbetar ambitiöst tillsammans med att driva vidare vårt företag.

 

Placeringsort:                Göteborg (HK)

                                     

För ytterligare information kontakta:

Monica Österberg, HR-chef tel 0765-48 70 90

 

Skicka din ansökan till jobb@liljewall.se

Märk ditt mail med ”PL 2022”

Sista svarsdatum 31 augusti

Observera att vi har semesterstängt under flera veckor i sommar, så vi inom rekryterande grupp läser din ansökan sporadiskt om den inkommer under mitten juli-mitten augusti.

 
Projekteringsledare inom byggprocesser

 

Var dags arkitektur gör livet lite smidigare, roligare och vackrare. Det är precis vad vi på Liljewall brinner för. Vi vill bli fler och söker nu en projekteringsledare som vill vara med och ha en drivande roll i våra spännande projekt!

 

Som projekteringsledare på Liljewall arkitekter får du samarbeta med arkitekter, ingenjörer, landskapsarkitekter, ljusdesigners och andra professioner internt. Du får bidra i spännande projekt och fortsätta bygga teamet inom projektstyrning ytterligare ihop med dina kollegor.

 

Marknadsområdet Projektstyrning har lång och bred erfarenhet av att driva allt från komplexa stadsutvecklingsprocesser till alla former av processer inom ny- och ombyggnationer. Vi arbetar för ett hållbart byggande med långsiktighet ur såväl sociala som miljömässiga aspekter. Vårt fokus är slutanvändarens behov från idé till färdig produkt. Du kommer att arbeta i en kreativ miljö tillsammans med 270 arkitekter och ingenjörer.

 

Kvalifikationer:

 • högskoleingenjörsutbildning eller motsvarande

 • minst 5 års arbetslivserfarenhet som projekteringsledare inom byggprocesser

 

Meriterande:

 • arbetslivserfarenhet som KA och/eller BAS P

 • eget nätverk

 • Projekteringsvana

 

Du fokuserar på att driva projekteringsgruppen framåt för att projekteringen ska gå i mål efter beställarens önskemål och tidsramar. Vidare visar du stort engagemang och kommunikativ förmåga, då du jobbar aktivt utåt för att marknadsföra Liljewall.

Vi värdesätter också glädje, öppenhet och kreativitet. Rollen kräver en god strukturell ordning, samtidigt som du arbetar med en flexibel helhetssyn.

 

Vi är i dagsläget omkring tio personer, med blandade bakgrunder och erfarenheter, som arbetar med projektstyrning i samtliga olika skeden.  Liljewall arkitekter är ett medarbetarägt företag som betonar delaktighet och ett företag med en jämn köns- och åldersfördelning. Vi har korta beslutsvägar och arbetar ambitiöst tillsammans med att driva vidare vårt företag

 

Placeringsort: Göteborg (HK)

                   

För ytterligare information kontakta:

Monica Österberg, HR-chef tel 0765-48 70 90

 

Skicka din ansökan till jobb@liljewall.se

Märk ditt mail med ”Projekteringsledare 22"

Sista svarsdatum 31 augusti

 

Observera att vi har semesterstängt under flera veckor i sommar, så vi inom rekryterande grupp läser din ansökan sporadiskt om den inkommer under mitten juli-mitten augusti.

DSC07390_low.jpg
Praktik Landskapsarkitekt

 

Liljewall drivs av viljan att skapa en bättre värld, vardag och morgondag genom den arkitektur och de lösningar vi designar för individen, kunden och för samhället i stort. Våra 270 medarbetare gör skillnad via visionen "arkitektur för människor som förbättrar världen".

Vill du få en inblick i hur det är att arbeta som landskapsarkitekt hos oss? Liljewall erbjuder nu praktikplats till dig som brinner för att utforma morgondagens landskap, som har ett starkt fokus på både gestaltning och hållbarhet.

Våra 25 landskapsarkitekter och -ingenjörer har en stor bredd av spännande projekt som sträcker sig från tidiga stadsbyggnadsskisser och konceptförslag till projektering av bygghandlingar och kluriga detaljlösningar. Bland pågående projekt finns till exempel skol- och bostadsgårdar, offentliga stadsrum, idrottsanläggningar och historiska parker.

Arbetsuppgifterna under en praktikperiod varierar stort och du kommer vara delaktig i flera olika uppdrag. Våra projektteam sätts samman specifikt för varje uppgift och förutom landskap ingår ofta andra kompetenser som husarkitekter, ljusdesigners och tillgänglighetssakkunniga.

Vi ser gärna att du är i slutfasen av din utbildning och har erfarenhet av att arbeta med program som InDesign, Photoshop och Autocad eller ArchiCad

 

Placeringsort: Göteborg (HK)

Tidigast start: 1 september

Längd: 9-10 veckor, inom ramen för pågående utbildning. Det kan eventuellt finnas möjlighet till förlängning efter denna period.

                   

För ytterligare information kontakta:

Monica Österberg, HR-chef tel 0765-48 70 90

 

Skicka din ansökan med CV, portfolio och personligt brev snarast till jobb@liljewall.se

Märk ditt mejl med ”Landskap praktik Gbg"

 
 
DSC08511.jpg
Digital kommunikatör

 

Vi söker nu en kreativ, samhällsengagerad, digital kommunikatör som med van hand hanterar och navigerar bland sociala medier och andra digitala plattformar. I ett föränderligt digitalt landskap är du vår klippa och expert. Här utvecklar du tillsammans med övriga i marknadsgruppen vår kommunikation för att nå, engagera och inspirera våra målgrupper.

Genom att kombinera ditt kunnande om digitala medier med ett genuint intresse för kommunikation och arkitektur, bidrar du till att stärka våra relationer till kunder och omvärld. Du förenar insiktsdriven omvärldsanalys om Liljewall, digitala medier och om samhällsbyggnadsbranschen till uppslag för relevant och inspirerande kommunikation som tydliggör vårt varumärke och tjänster. Dina analyser och inspel är viktiga för den kommunikationsplan som tas fram - och du ansvarar specifikt för att utveckla vår sociala mediestrategi där du får stor möjlighet att påverka.

Vår arkitektur handlar om problemlösning. Skapa möjligheter och en bättre vardag för människor varhelst de lever och verkar. Vi gör livet lite smidigare, roligare och vackrare. Varje dag och överallt. Vill du kommunicera den resan?

Kvalifikationer:

 • eftergymnasial utbildning med inriktning på kommunikation och digital marknadsföring

 • minst fem års yrkeserfarenhet med kvalificerat kommunikationsarbete

 • kunnig skribent och vana att anpassa budskap och innehåll till olika målgrupper och digitala plattformar

 • god nivå i Adobe Creative Cloud-paketet, meriterande om du kan producera rörligt material genom Premiere Pro/After Effects

 • god kunskap i Google Analytics, SEO och SEO-texter, samt e-postmarknadsföringsverktyg

Vi vill hitta dig som är en fena på sociala och digitala medier och nyfiken på att hitta nya effektiva kanaler. Du brinner för att producera välskrivna texter, jobba med en bredd av uppgifter och följa upp resultatet av vårt digitala kommunikationsarbete. Som person är du initiativtagande, lösningsorienterad och kreativ. Har du dessutom ett starkt engagemang och intresse för samhällsfrågor, arkitektur eller design är det ett stort plus för både dig själv och för oss.

 

Placeringsort: Göteborg (HK), alternativ ort Stockholm

Då tjänsten rör kommunikation så behöver du kunna hantera svenska väl, i tal och skrift.

Liljewall har en jämn köns- och åldersfördelning och är medarbetarägt.

Skicka din ansökan med CV, personligt brev och några texter du skrivit till jobb@liljewall.se

Märk ditt mejl med ”Marknad Gbg" alternativt "Marknad Sthlm".

Sista svarsdatum är 23 augusti 2022.

För ytterligare information, mejla dina frågor till jobb@liljewall.se

Observera att vi har semesterstängt under flera veckor i sommar, så vi inom rekryterande grupp läser din ansökan sporadiskt om den inkommer under mitten juli-mitten augusti.

 

Sommarpraktik

Vi tar inte emot praktikanter under sommaren då våra kontor hålls stängda några veckor.
DSC08494_webb.jpg

Höstpraktik

Sista ansökningsdag för
arkitektpraktik i höst var den 10 april.
Annons för landskapsarkitektpraktik i Göteborg finns nu ute att söka på.
För övriga utbildningar kommer vi dessvärre inte ta emot praktikanter. 
Vi ser fram emot att välkomna kommande studenter!
Flera anställda inom Liljewall har börjat sin karriärsresa som praktikant här

Examinerade Amanda Möller nu anställd som arkitekt på Malmökontoret

När gjorde du din praktik på Liljewall? Jag gjorde min praktik på Liljewall 2017/18 på Malmökontoret.


Vad tar du med dig från din praktik?

Det var ett år där jag lärde mig väldigt mycket nytt och fick nya vänner. Jag var med i flera olika projekt, så som bostäder, skolor och stadsbyggnad. Jag var mestadels i ett tidigt skede i projekt och i ett antal tävlingar, som innebar skissande och modellbyggande.


Vad gör du idag?
Jag har nu examinerat mig från Arkitektskolan i Lund och arbetar på heltid som arkitekt på Liljewall i Malmö. 

hussam_low.jpg

Husam Albaroudi började arbeta som arkitekt på Liljewall i Stockholm år 2017

När uppskattar du med Liljewall?

Stämningen mellan oss kollegor är god och jag får möjlighet att jobba i de flesta projekt som intresserar mig. Projekten kan skilja sig ganska mycket åt då vi har en bred portfolio, vilket innebär att vi också har många olika kompetenser bland oss. Det i kombination med att många av mina kollegor dessutom är väldigt erfarna gör att jag har möjlighet att lära av dem och kan på så vis fortsätta att utvecklas. 

Vad  utmärker Liljewall som arbetsplats?

Jag upplever att flexibilitet och förtroende präglar vårt sätt att samarbeta, vilket känns både viktigt och värdefullt. Det gör att jag känner mig väldigt trygg på jobbet. Ingen dag är riktigt den andra lik, och jag tycker det är spännande och inspirerade att vara en del av Liljewall och det vi bidrar med till samhället i stort.