top of page
Gymnastik trampolinhall Foto Emma Karlsmark Elfstrand Liljewall (10).jpg

Bad & Idrott

Platser för rekreation, puls och återhämtning

Bad och idrott är ett av våra största områden som vi har jobbat med över lång tid. Simhallar, som utgör en stor del, ligger oss lite extra varmt om hjärtat. Vi är idag en av Sveriges ledande simhallsarkitekter med Åbybadet i Mölndal, Munktellbadet i Eskilstuna, Åkeshovsbadet i Stockholm, Lögarängsbadet i Västerås och Säffle Badhus som alla har öppnat de senaste åren. Men vi gör såklart en hel del annat också. Bland våra projekt hittar du olika idrottsarenor med tillhörande gym, restauranger och spaavdelningar samt ett nytt konceptuellt upplevelsebad- och rekreationscenter. 

 

Åbybadet Foto Anna Kristinsdottir 05.jpg

En sinnlig och populär baddestination med varsamt planerade arkitektoniska detaljer. Åbybadet är Mölndal stads nya moderna badhus. 

I Luleå växer ett litet badhus fram bland de norrländska tallarna. Med sin gröna kulör smälter byggnaden in bland den omgivande grönskan.

HERTSÖBADHUS_EXTERIÖR.jpg

Burlövsbadet har en industriell karaktär som kopplar an till områdets historia och som håller över tid

Liljewall-burlovsbadet-011_lower res.jpg
1.jpg

 De färgstarka hallarna i den nya stadsdelen Mölnlycke Fabrikers sportkluster tar gymnasterna till nya höjder.

Våra simhallar ligger oss extra varmt om hjärtat. Vi tar ett helhetsgrepp för planering, formgivning och projektering av simhallar i tiden.

Calle och Maria.jpg

Att rita badhus som passar många olika människor och behov innebär flera komplexa frågor. En badhusanläggning är en stor investering och en byggnad som ska hålla över lång tid. I intervjun berättar arkitekterna Calle och Maria om hur de ritar i tidiga skeden. Det kan innebära att göra enkla inledande skisser, eller mer omfattande utredningar. Det finns många möjligheter att gå, utifrån vad som önskas i varje enskilt projekt.

LILJEWALL MÖTER

Calle Hellberg & Maria Johansson

Stora komplexa byggnader

Att rita ett badhus innebär många komplexa frågeställningar. Vår tids badanläggningar möter nya utmaningar utifrån önskemål om stor flexibilitet, högt ställda miljömål, nya tekniska lösningar och helt nya befolkningsgrupper bland besökarna. Vi arbetar med att möta frågeställningarna fram till byggbara lösningar i väl gestaltad formgivning.

Experter på simhallar

Våra badhusprojekt sker hela tiden i nära samarbete med kunder och entreprenörer. I flera återkommande partneringprojekt har vi byggt upp vårt kunnande och förfinat våra lösningar. Vi arbetar också under andra entreprenadformer och har idag en gedigen kunskap inom byggteknik, byggnadsfysik och projektekonomi för badhus.

Planutredningar & tidiga skeden

Det är i de tidiga skedena som vi sätter förutsättningar för  funktionella, effektiva och estetiskt tilltalande helhetslösningar. Nyligen har vi gjort planutredningar åt Idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborg för en ny simhall i Kortedala och tittat på en möjlig utbyggnad av Lundbybadet – badhuset vi projekterade en genomgripande ombyggnad av i början av 2000-talet.

Stockholmarnas favorit! 

Åkeshovs sim- och idrottshall har öppnat i ny skrud – en pärla i folkhemmets arkitektur

Genom att röra på oss blir vi inte bara starkare, utan vi kan bland annat förbättra vårt immunförsvar och stärka hjärta och kärl. 

Göteborgs anrika tennisklubb GLTK har fått ett ordentligt ansiktslyft med paddelbanor, shop, restaurang, reception och nya omklädningsrum.

Tetraedern i Växjö är ett kombinerat utegym, konstverk, samlingsplats och landmärke, med en oslagbar utsikt över sjön Trummen.

Projekt Sportfritid

BAD & IDROTTSPROJEKT

KONTAKT

BLADIN_FRIDA.png

Frida Bladin
Arkitekt, marknadsområdesutvecklare bad
0763-27 75 29

frbl@liljewall.se

BOMER JETSKE.png

Jetske Bömer
Arkitekt, marknadsområdesutvecklare idrott
0765-48 70 19

jebo@liljewall.se

bottom of page