top of page
SEATHEFUTURE_PERSPEKTIV01.jpg

Visualisering

Förmedlar drömmar och visioner med bilder

Beskriv ett nybyggnadsprojekt målande. Det kommer trigga bilder i läsarens ögon. Men kanske inte just de bilder du vill. Därför är välarbetade visualiseringar ett viktigt verktyg när vi porträtterar ännu ej byggd arkitektur. Dessa bilder triggar känslor, skapar visioner och får betraktaren att drömma sig bort och identifiera sig. Det finns alltid en historia att berätta och därför strävar vi efter att ge varje bild en egen personlighet och känsla utifrån det projekt de representerar.

Bild

Vi skapar bilder, idéer och koncept inom arkitektur – från de minsta bostadshusen till de stora industrikomplexen. Genom en lyhörd och konstruktiv dialog med beställaren och arkitekten fungerar vi som ett idégenererande bollplank under hela processen.

Film

Med rörlig film har vi möjlighet att inkludera fler sinnen och bygger därmed upp en känsla som håller längre.​ Det gör vi genom att svepande visa en eller flera byggnader i sin rätta miljö, där ljud, ljus och förklarande texter samverkar för att porträttera en fullgod helhet.

VR

När bild och film inte räcker och du vill uppleva rummet, byggnaden, fasaden eller stråket än mer levande – då är Virtual Reality ett alternativ. Vi bygger upp rummen och miljön så du kan kliva in i just den världen. Allt du behöver är ett par VR-glasögon.

Visualiseringar kan vara extremt redovisande men också trigga känslor, forma visioner och få betraktaren att drömma sig bort och identifiera sig. Vi strävar efter att ge varje bild en egen personlighet och känsla utifrån projektets förutsättningar.

TÄVLINGSFÖRSLAG

Brandstation

Under 2019 utlyste Oslo en tävling om en ny brandstation på bästa läget i hamnen, inte långt ifrån världskända operahuset. I nära samarbete med arkitekten har vi skapat bilder som förmedlar den känslan av att tillföra staden en byggnad som känns trygg, hållbar och viktig. En byggnad som övervakar staden.

MATERIAL:

Visualisering

KALLEBÄCKS TERRASSER

Kontorshus

För Wallenstam i Göteborg har vi ritat ett kontorshus som blir entrébyggnaden till det nya området Kallebäcks Terrasser, ett av Göteborgs större stadsutvecklingsområden. Byggnaden som ska innehålla flexibla arbetsplatser, gym med panoramautsikt och parkering för både cykel och bil, ska också skydda det nya området från buller och luftföroreningar. 

MATERIAL:

Visualisering

ENTRÉ_KALLEBÄCK_ENTRÉ_SVART_Liljewall_19
Kerlingeborg_Badrum_webb.jpg

BOSTÄDER, GÖTEBORG

Kerlingeborg

Kerlingeborg är ett nytt bostadshus med högt designvärde i området Käringberget i västra Göteborg. I nära samarbete med våra arkitekter, beställaren TB-gruppen och vår marknadsavdelning har vi gjort bild- och filmmaterialet till 
kampanjsidan, säljfoldrar och sociala medier. 

MATERIAL:

Visualisering, rörligt

BAD MED MÄLARUTSIKT

Lögarängs-badet

Liljewall fick ombyggnationsuppdraget av badhuset i Västerås – ett badhus med rofylld utsikt över Mälaren. Vårt uppdrag var att visa på de många olika funktionella ytor som badhuset innehåller och därmed förmedla alla de möjligheter som erbjuds badgästerna. Vi ville skapa en känsla av ett inbjudande och stilrent badhus tillgängligt för alla utrustat med många ytor för att umgås och ha roligt på.

 

MATERIAL:

Visualiseringspaket, rörlig film

TESTA EN AV VÅRA VR-VYER

Välkommen att ta en virtuell tour i ett av våra bostadsprojekt. 

Look

book

Några av de visualiseringar vi skapat  både för Liljewall och andra företag.

ENTRE_RÄDDNINGSTATION.jpg
CHARLESHILL_TAKTERRASS_Liljewall_200625.
11920000_STENUNGSUND_RUM_FINAL.jpg
ICA LINDVALLEN_ENTRÉ_Liljewall_200427.jp

TEAM

BEXER KARL-JOHAN_ny.png
THULIN CHRISTOFFER.png
SJÖHOLM IDA.png

Karl-Johan Bexér

Ansvarig visualiserare
0735-06 35 01

kabe@liljewall.se

Christoffer Thulin

Ansvarig visualiserare
0762-19 55 08

chth@liljewall.se

Ida Sjöholm

Visualiserare

0765-48 70 92

idsj@liljewall.se

FALK GABRIELLA.png
HAMMERMAN MATTIAS.png

Mattias Hammerman

Visualiserare
0768-64 73 69

matha@liljewall.se

Gabriella Falk

Visualiserare
0765-48 70 81

gafa@liljewall.se

bottom of page