Visualisering

Förmedlar drömmar och visioner med bilder

Beskriv ett nybyggnadsprojekt målande. Det kommer trigga bilder i läsarens ögon. Men kanske inte just de bilder du vill. Därför är välarbetade visualiseringar ett viktigt verktyg när vi porträtterar ännu ej byggd arkitektur. Dessa bilder triggar känslor, skapar visioner och får betraktaren att drömma sig bort och identifiera sig. Det finns alltid en historia att berätta och därför strävar vi efter att ge varje bild en egen personlighet och känsla utifrån det projekt de representerar.

Bild

Vi skapar bilder, idéer och koncept inom arkitektur – från de minsta bostadshusen till de stora industrikomplexen. Genom en lyhörd och konstruktiv dialog med beställaren och arkitekten fungerar vi som ett idégenererande bollplank under hela processen.

Film

Med rörlig film har vi möjlighet att inkludera fler sinnen och bygger därmed upp en känsla som håller längre.​ Det gör vi genom att svepande visa en eller flera byggnader i sin rätta miljö, där ljud, ljus och förklarande texter samverkar för att porträttera en fullgod helhet.

VR

När bild och film inte räcker och du vill uppleva rummet, byggnaden, fasaden eller stråket än mer levande – då är Virtual Reality ett alternativ. Vi bygger upp rummen och miljön så du kan kliva in i just den världen. Allt du behöver är ett par VR-glasögon.

NÅGRA KUNDCASE

SKOGSGLÄNTAN SOM FICK LIV

Derome, Furutå Gavlar

I Växjö växer nya stadsdelen Torparängen fram. Här finns även bostadsområdet Furutå Gavlar som är ritat av Liljewall. Området består av varierande hustyper med ett gemensamt stilspråk. Trähus i olika höjder skapar trivsamma gårdar och rum av skiftande karaktär där människor kan mötas. Vårt uppdrag var att förmedla områdets karaktär och visa på livet mellan husen. Vi ville skapa en harmonisk och inbjudande känsla av att bo i skogen tillsammans med familj och vänner.

 

MATERIAL:

Visualiseringspaket, Rörlig film, VR

SKÄRGÅRDSLIV DELUXE

Lilla Fjellsholmen

Bohuslän Lodge Living – livet på en ö. På lilla Fjellsholmen finns 62 friliggande hus med gästhus, egen sjöbod och båtplats ritat av Cream Architects. Bostäderna består av hustyper med fasader i trä ett stenkast från havet. Vårt uppdrag var att skapa ett säljmaterial som visar hur havsnära bostäderna ligger genom att bland annat förmedla den slående skärgårdsutsikt som erbjuds. Vi ville skapa en känsla och längtan till ett skärgårdsliv med det lilla extra.

 

MATERIAL:

Visualiseringspaket

NATUR OCH STAD RUNT HÖRNET

Götaporten

På Guldmyntsgatan i Göteborg, Högsbo, ritade Liljewall 95 bostadsrätter på uppdrag av TB-gruppen. Bostäderna bildar porten in till Göteborg. Här finns både närheten till naturen, staden och goda kommunikationer. Vårt uppdrag var att skapa säljande och inbjudande visualiseringar som visar de charmiga loftlägenheterna och de vackra ytskikt som genomsyrar hela bygget. Vi ville skapa en känsla av att bo i staden men ändå nära naturnära i dessa unika lägenheter - som redan innan säljstart var väldigt populära och efterfrågade.

 

MATERIAL:

Visualiseringspaket

BAD MED MÄLARUTSIKT

Nya Lögarängs-badet

Liljewall fick ombyggnationsuppdraget av badhuset i Västerås – ett badhus med rofylld utsikt över Mälaren. Vårt uppdrag var att visa på de många olika funktionella ytor som badhuset innehåller och därmed förmedla alla de möjligheter som erbjuds badgästerna. Vi ville skapa en känsla av ett inbjudande och stilrent badhus tillgängligt för alla utrustat med många ytor för umgås och ha roligt på.

 

MATERIAL:

Visualiseringspaket, rörlig film

TESTA EN AV VÅRA VR-VYER

Välkommen att ta en virtuell tour i ett av våra bostadsprojekt. 

Look

book

Några av de visualiseringar vi skapat  både för Liljewall och andra företag.

TEAM

Karl-Johan Bexér

Ansvarig visualiserare
0735-06 35 01

kabe@liljewall.se

Christoffer Thulin

Ansvarig visualiserare
0762-19 55 08

chth@liljewall.se

Ida Sjöholm

Visualiserare

idsj@liljewall.se

Föräldraledig

Mattias Hammerman

Visualiserare
0768-64 73 69

maha@liljewall.se

Gabriella Falk

Visualiserare
0765-48 70 81

gafa@liljewall.se

Alicia Sundell

Visualiserare
0738-17 97 80

alsu@liljewall.se