top of page
Masthuggskajen_Hamnen_liljewall_191101.j

Tävlingar

Idéer som realiseras och ibland inte

Djärva visioner, former, funktioner och flöden. Kreativ höjd, skisser, programmering, mood boards och killed darlings. Vända, vrida, förankra, optimera – och framförallt våga.
 
Vi är ett tävlande kontor. Det vässar och utmanar vår arkitektur, skapar nya vänner och samarbeten, och låter, då och då, idéer växa in i verkligheten. 
MED ÖPPNA ARMAR LQ.jpg

 I konkurrens med ett tjugotal andra arkitektkontor av hög och internationell klass är vi otroligt glada och stolta över att vi knep andraplatsen i tävlingen om Wieselgrensplatsens nya närsjukhus.

Som ett av fyra utvalda tävlingsteam fick vi chansen att presentera hur vårt förslag kan göra NK-kvarteret till Göteborgs nya internationella arena för design, kultur, handel och fantastiska matupplevelser.

Vårt förslag till den nya brandstationen i Oslo

Vårt tävlingsförslag till Alby naturreservat

Andraplats i idétävling med internationell konkurrens om verkstäder till Follo Museum

i Akershus.

AKERHUS_interior_workshop_2000pixlar.jpg
Bakom varje tävling ligger det ett enormt arbete och mängder av briljanta idéer. Ibland blir de aldrig verklighet men väl så värda att visa upp och inspireras av. 
Bollen Perspektiv Huvudentre.jpg

Tillsammans med Wästbygg har vi vunnit en markanvisningstävling som Trelleborgs kommun utlyst för en förskola i anknytning till Folkets Park i Trelleborg. Förslaget kombinerar höga hållbarhets- och gestaltningsmål med en kompakt och effektiv plan som på ett fint sätt knyter an till det både urbana sammanhanget samt de befintliga paviljongerna och parklandskapet.

Genom utvecklingen av Carnegie Brygga, med både nya bostäder och lokaler, kan den nya stadsdelen bli en tillgång för hela Göteborg.

Tävlingar

ETT URVAL TÄVLINGAR

KONTAKT

BERGERHEIM MARKUS_NY.jpg

Markus Bergerheim
Tävlingsansvarig
0765-48 70 67
mabe@liljewall.se

bottom of page