PROJEKT / INRE MILJÖER / HÖRSAL HALMSTAD

HÖRSAL HALMSTAD

Konstinspirerad assymetri

STATUS

 

 

UPPDRAGSGIVARE

 

 

ÅR

 

 

BRUTTOAREA (BTA)

KONTAKTPERSONER

FÄRDIGSTÄLLT

 

 

HÖGSKOLAN I HALMSTAD

 

 

2014

 

 

CA 550 M2

 

liljewall_inre_miljöer

Liljewall Arkitekter fick uppdraget att uppdatera den stora Hörsalen på Högskolan i Halmstad.

 

Som koncept utgick Liljewall arkitekter från konst av Olle Baertling. Konstnären är sedan tidigare en ikon för skolan. Konstverkens asymmetri fungerade bra som förebild, då Liljewall arkitekter valde att förändra gradängens riktning. Nu vinklar denna inåt mot föreläsaren. Förutom gradängvinkling och färgsättning är tak och väggar framtill i lokalen vinklade för att ge ett dynamiskt uttryck. Vinklingen i taket har också som uppgift att skapa en bra akustisk miljö.

 

En ”finess” i salen är att 60 stycken platser har en avvikande kulör. Detta skapar en intimare rumslighet då mindre undervisning av mindre klasser sker i salen.

LINDA NILSON
Inredningsarkitekt
ANNETTE PETERSSON
Inredningsarkitekt
Show More

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR