top of page

PROJEKT / BOSTÄDER / BOVIERAN FLORA

liljewall_bostäder

STATUS

 

UPPDRAGSGIVARE

ÅR

BRUTTOAREA (BTA)

PROJEKTTEAM

UNDER BYGGNATION OCH PLANERING

 

 

BOVIERAN AB

 

2017

 

 

CA 5740 M2 BOSTÄDER OCH KOMPLEMENTHUS + 1650 M2 INGLASAD GÅRD

PER-HENRIK JOHANSSON

Tidigare UA

KRISTEN BROBERG

UA, Handläggande arkitekt
MICHAEL SJÖBLOM

Handläggande ingenjör

MICHAEL GHERSETTI

Medverkande arkitekt

BOVIERAN FLORA

Lummig och inbjudande bostadsoas för dem över 55

Liljewall har arbetat med att utveckla Bovierans bostadskoncept sedan 2006. Några år senare, 2009, stod det första Bovieranhuset färdigt i Partille – en byggnad som gick under konceptet Bovieran Bella. Sedan dess har det byggts färdigt nästan 20 stycken Bovieror på olika platser i Sverige och det projekteras och planeras för många fler.

Bovieran har tillsammans med Liljewall hittills utvecklat totalt tre stycken bostadskoncept – gemensamt är att bostäderna riktar sig till boenden som är 55+. Generellt bygger koncepten på att skapa trygghet och utrymme för möten av olika slag – vilket görs genom flertalet gemenskapshetsytor, en lummig och inbjudande Vinterträdgård och ljusa lägenheter med öppna planlösningar.

Just Florakonceptet är en vidareutveckling av det första konceptet Bovieran Bella. Under arbetet med Flora var det viktigt att förbättra och förädla ytorna för gemenskap.

I Bovieran Flora finns 54 luftiga lägenheter och genom modernisering, planändringar och fokus på detaljering har byggnaderna fått ett lyft. Exempelvis har det ursprungliga mörkröda teglet bytts ut mot två kontrasterande tegel, ett ljusare och ett mörkare, som skapar en dynamisk och inbjudande fasad. Även den tempererade, inglasade Vinterträdgården på 1600 m2  har justerats för att optimera de gemensamma områdena. Viktigt var att att disponera ytorna på ett behagligt sätt för att skapa rum i rummen. Inramat i grönska återfinns här lummiga promenadstråk, en fiskdamm, gårdshus med bastu och även en boulebana som bjuder in till spel.

I Florakonceptet så har även en viss storlek för markparkering avsatts för att de boende ska kunna ha tillgång till egen p-plats. 

Under produktion och planering under namnet Bovieran Flora

  • Vänersborg, Borgholm, Landskrona, Växjö & Eskilstuna är under produktion

  • Karlstad bygglovsansökan inlämnad
     

Kommande orter
Höganäs Strandbaden, Höganäs Viken, Salem, Stenungsund, Svedala, Trelleborg och Ystad

KONTAKTPERSON

bottom of page