top of page
paulig-group-solna_liljewall_inre-miljoer_09.jpg

Paulig Group

Kontorsinredning / Solna, Stockholm

I början av oktober 2017 flyttade Paulig Group in i sina nya kontorslokaler i Solna. Ett kontor skapat för ett aktivitetsbaserat (ABW) arbetssätt med ett designkoncept inspirerat av mat och kryddor från hela världen. Paulig-koncernens slogan "Exploring Great Taste" har tillsammans med kundens värdeord "Stay Curios", "Strive for Excellence" och "Grow Together" legat till grund för projektets utformning.

Resultatet är en inredning som främjar rörelse och möten mellan människor.

paulig-group-solna_liljewall_inre-miljoer_02.jpg

 Kontoret som är fördelat över 1 700 kvadratmeter är utformat som ett aktivitetsbaserat kontor. Lokalerna är anpassade för drygt 150 medarbetare, inredningen är gjord med monokroma paletter och varje rum har sin egen färgskala.

 Paulig Group är ett familjeägt internationellt livsmedelsföretag, grundat 1876 i Finland och kända för sina produkter inom kaffe, matkoncept, kryddor, växtbaserade produkter samt snacksprodukter. I varumärkesportföljen finns till exempel Paulig, Santa Maria, Risenta, Gold&Green och Poco Loco. Koncernen har cirka 2 000 medarbetare i 13 länder.

 

I Solna varierar de olika kontorsytorna rikligt i färg, material och mönster. Tanken är att miljöerna ska ge energi, inspiration, förmedla glädjen kring matkultur och visa på mångfalden som koncernen Paulig Group och deras utbud står för.

_D019710.jpg
_D019666-1.jpg
_D027768.jpg

Till bistron hör även ett stort testkök där etablerade kockar utvecklar menyer, recept och produkter tillsammans med Paulig Group.

Utöver trivsel ger konceptet möjlighet till ökad flexibilitet och ett effektivt nyttjande av lokalerna.
_D027767.jpg

De öppna samarbetsytorna fungerar som en naturlig mötesplats och inbjuder till interaktion.

_D019744.jpg

Showroomet i entrén visar hela Paulig Groups produktsortiment. Utbudet visas på samma sätt som i butik. I anslutning till showroomet finns även ett kaffekök där man kan avsmaka alla kaffesorter i en trevlig cafédel.  

_D019682.jpg

KORTA FAKTA

STATUS: färdigställt

UPPDRAGSGIVARE: Paulig Group

ÅR: 2017

BRUTTOAREA: 1 700 kvm

PROJEKTTEAM

Inredningsarkitekt: Katarina Söderström, Liljewall
Projektledare: Christer Johansson, Resultat

Leverantör: SENAB
Fotograf: 

KONTAKT

Katarina Söderström

0738-32 02 50

kaso@liljewall.se

bottom of page