top of page

ARKITEKTUR / KOMMERSIELLA FASTIGHETER / GÖTEBORG LANDVETTER AIRPORT

FÄRDIGSTÄLLT

 

 

SWEDAVIA

 

 

2012-2013

 

 

CA 6000 M2

 

STATUS

 

 

UPPDRAGSGIVARE

 

 

ÅR

 

 

BRUTTOAREA (BTA)

KONTAKTPERSONER

liljewall_handel och kontor

GÖTEBORG LANDVETTER AIRPORT

En perfekt start på resan

Landvetter flygplats är i en expansiv fas med kraftigt ökad omsättning och passagerartrafik. För att svara upp mot detta satsar flygplatsen för framtiden och vi har haft glädjen att få vara med i arbetet som huvudarkitekter.

 

Utrikes Avgångshall har under många år behövt ett lyft. Ytorna var mycket dåligt utnyttjade kommersiellt sett och därför får butiks- och restaurangstråket en helt ny planlayout. Ytan utökades också mot incheckningshallen med ca 1000m² och ca 550m² biyta omvandlades till kommersiell yta.

 

Verksamheten har varit i full gång med service, flygtrafik och butiker under hela ombyggnaden varför arbetet utförs i flera etapper. Detta ställde stora krav på fungerande samordning, logistik, säkerhet och minimering av störningar något som vi jobbat med som logistiksamordnare för projektet.

 

Vid sidan om huvudprojekteringen har vi även haft andra sidouppdrag, bland annat layout och butiksinredning för flera av hyresgästerna, design av väntytor och sittmöbler. Målet har varit en utrikesterminal som ligger rätt i tiden med attraktiv shopping och ett brett utbud av mat och dryck, en plats som visar Göteborg från sin bästa sida och ger en perfekt start på resan.

 

Ombyggnaden om totalt cirka 6000kvm invigdes i februari 2013.

LIKNANDE PROJEKT

bottom of page