_MG_0186.jpg

Ekonomihögskolans Bibliotek

I nära samverkan med verksamheten har Liljewall arbetat fram ett nytt koncept med uppdaterad inredning och nya färgstarka ytskikt till Ekonomihögskolans nya bibliotek i befintliga lokaler på Ideon Sience Park i Lund. Resultatet är ett rofyllt bibliotek med många goda studieutrymmen i olika former som bjuder in till såväl stimulerande samarbete i grupp som studiero på egen hand.

_MG_0320.jpg
_MG_0306.jpg

Olika kulörer ger rummen sin egen identitet. Färgskalan domineras av vitt och grönt i samspel med dämpade kulörer i finstämd pastell och saturerade djupa toner och inslag av accenter.  

_MG_0366.jpg

Det nya bibliotek blev en välbehövlig nystart i och med skiftet från de tidigare slitna lokalerna som var i behov av upprustning. Lösningen blev en flytt inom Ideons område. Tillsammans med beställaren, Lunds universitet, och biblioteksverksamheten utarbetades de nya planerna i workshopform.

Vid entrén möts besökaren reception med bemannade "poddar i ett ljust och öppet rum som är överskådligt genom sin centrala placering i biblioteket. Lokalerna ligger omkring en ljusgård – här får många av rummen dagsljus från två håll.

_MG_0265.jpg
_MG_0191.jpg

I det nya konceptet ryms bibliotekshall, mötesrum, grupprum, tysta rum samt en öppen yta
för studier i mindre grupper. I studierummet finns olika typer av möbelgrupper samt draperier som ger möjlighet att dela in rummet i zoner. Även hyllorna används för att skapa rumsindelningar och är genomgående av en högre modell. Därmed ges en variation av öppenhet och slutenhet när man rör sig genom lokalerna. 

_MG_0205.jpg
_MG_0207.jpg
Verksamhetens bidrag med kunskaper om funktion, samband och flöden har gett Lundastudenterna ett fint tillskott i Ideons inspirerande studiemiljö.

KORTA FAKTA

STATUS: färdigställt 2020

UPPDRAGSGIVARE: Lunds universitet

BRUTTOAREA: ca 1350 kvm

PROJEKTTEAM

 Åsa Swanberg Lorentzen

Inredningsarkitekt
 

KONTAKT

Åsa Swanberg Lorentzen

0733-72 50 69

assw@liljewall.se