top of page

AQUA

En omgjord varvsbyggnad

STATUS

 

UPPDRAGSTYP

 

UPPDRAGSGIVARE

TOTALENTREPRENÖR

 

 

ÅR

PROJEKTTEAM

KONTAKTPERSON

Göteborg och Lindholmen lockar till sig världens mest spännande företag vilket gör att lokalerna och sättet att anpassa dem måste svara upp mot de specifika behov och krav som dessa internationella kunder har. Det är något som Atrium Ljungberg eftersträvat i det här projektet.

 

Vi har i detta projekt bistått Atrium Ljungberg att i nära samverkan med AKQA och deras arkitekt Amos & Amos driva ombyggnaden av den 1 100 kvadratmeter stora lokalen. Liljewall har även varit medverkande arkitekt under detaljprojektering. 

Vi lever som vi lär med vår beställare Atrium Ljungberg vars filosofi har var att ”Själva fastigheten är grunden i vår verksamhet, men faktum är att vi är mer intresserade av människorna som verkar i de miljöer som vi skapar”. En filosofi som ligger väl i linje med våra egna värderingar.

Lokalen ligger i en byggnad som tidigare varit en varvsbyggnad och för att passa byråns verksamhet, varumärke och kundbehov har ytorna har fått unika egenskaper genom materialval, design och detaljutförande. En inte heltigenom enkel eller störningsfri resa då lokalerna intill haft pågående verksamhet samt att tiden varit mycket knapp och ekonomifrågorna varit högprioriterade.

Som bilderna avslöjar är resultatet mycket lyckat och vi är mer än nöjda.
 

 

FÄRDIGSTÄLLT

PROJEKTSTYRNING

ATRIUM LJUNGBERG

SJÖVALLA BYGG

2016–2017

 

 

Johan Broström

Projektledare
Peter Rung

Medverkande arkitekt
Oana Dumitrache

Medverkande arkitekt

bottom of page