top of page

STATUS

 

 

UPPDRAGSGIVARE

 

BRUTTOAREA (BTA)

 

KONTAKTPERSON

FÄRDIGSTÄLLT

 

 

CITYCON

 

 

CA 14 000 M2

 

liljewall_handel och kontor

TUMBA CENTRUM

Shopping i ny kostym

Liljewall arkitekter har tillsammans med centrumägaren Citycon utformat det nya kommersiella konceptet för Tumba Centrum. Köpstråket har fått ett helt nytt uttryck när de befintliga entréerna förnyats och butiksytan utökats. Besökarna möts nu av en trivsammare, modernare och mer lättillgänglig shoppingupplevelse.

Det nya designkonceptet tar avstamp i Tumbas historia som stationssamhälle med inspiration från det tydligaste tecknet för tågens rörelser; rälsen. Med rälsens ömsom parallella och korsande linjer som inspirationskälla växer golvläggningens mönster fram och plockas upp i undertak, väggar och belysning. Detta enkla men starka grundtema ger Tumba Centrum en tydlig igenkänningsfaktor och en egen identitet.

​Tågrälsens mönster löper i en monokrom färgskala av vitt och svart. Det ljusa golvet med svart räls kompletteras med ett svart undertak mot vilken belysningen skapar dynamiska ljusbilder. Det har varit viktigt att skapa en smakfull helhet där hyresgästerna får utrymme att glänsa med sina egna butikskoncept genom omsorgsfull färg-, ljus-, och mönstersättning.  

​Även belysningen i köpstråket förbättras och utformas för att förhöja upplevelsen av rummet och stärka det kommersiella konceptet. Med rätt belysning maximeras färgåtergivning av såväl produkter som ytskikt och förstärker samtidigt både trivselkänslan och orienterbarheten i centrumet.

 

​Citycon investerar totalt 115 miljoner i moderniseringen som även omfattat upprustning av 80 studentbostäder. Förnyelsen vara klar våren 2017.

MISSA INTE

bottom of page