top of page

ARKITEKTUR / KOMMERSIELLA FASTIGHETER + INRE MILJÖER / SWEDBANK + FASTIGHETSBYRÅN

SWEDBANK & FASTIGHETSBYRÅN

Den gyllene fjärilen

STATUS

 

 

UPPDRAGSGIVARE

 

 

ÅR

 

 

BRUTTOAREA (BTA)

 

 

MILJÖKLASS

KONTAKTPERSONER

FÄRDIGSTÄLLT

 

 

SVENSKA HUS

 

 

2015

 

 

CA 2 700 M2

 

 

MILJÖBYGGNAD SILVER

 

liljewall_handel och kontor

På uppdrag av Svenska Hus och MVB har vi ritat ett gemensamt kontorshus för Swedbank och Fastighetsbyrån i västra Göteborg. De båda företagen får härmed möjlighet att utöka sitt samarbete och bli ännu starkare på marknaden.

Traditionsenligt har banker ofta etablerat sig i tunga slutna byggnader. Det nya kontorshuset för Swedbank och Fastighetsbyrån signalerar en ny tid. Byggnaden har lånat sin form från en gyllene fjäril som inbjudande öppnar sina vingar. Byggnadens mitt utgör fjärilens ryggrad och är packad med våtutrymmen, pentry och teknik. De båda vingarna frigörs på så sätt till moderna och helt flexibla kontorslokaler.

 

De två glasade entrégavlarna utgör en öppen och välkomnande tolkning av det moderna bankkontoret, fjärran från gammaldags, slutna bankvalv som vi tidigare varit vana vid.

Fasaden är beklädd med plåtkassetter som är lackerade i två olika kulörer – från guldskimrande till grått förändras färgen beroende på hur ljuset faller på. Plåten är också bockad så att den upplevs som fasettslipad.

 

Rummets inredning går i gyllene färger och samspelar i enlighet med ursprungsidén om den gyllene fjärilen. Ett fint resultat av att Liljewall står för både byggnadens arkitektur och de inre miljöerna.

liljewall_inre_miljöer

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

bottom of page