top of page
DSC09235.jpg

Nellys huvudkontor

Inredning och omvandling aktivitetsbaserat kontor / Borås

Våren 2020 fick Liljewall uppdraget att hjälpa e-handelsbolaget Nelly med att bygga om deras kontor i Borås samt omvandla det till ett aktivitetsbaserat sådant. På 3000 kvadratmeter fördelas idag lobby samt externa kundytor, bistro med takterrass, kollektionsrum, fotostudio, mötesrum, smårum och en varierad arbetsyta för 150–170 personer. Ledorden för vår produktion ihop med teamet från Nelly har varit smart, inkluderande, lekfullt och inspirerande.
DSC09269.jpg

Genom sitt konsekventa och färgstarka koncept andas Nellys huvudkontor glädje. Kontoret förmedlar den känsla som varumärket vill nå ut med för att fånga sina kunder; ungdomliga, trendiga och utåtriktade tjejer och killar.

ETT LEKFULLT KONCEPT

Nelly är ett Svenskägt företag som funnits i snart tjugo år med kontor i Borås. Nyligen etablerades även ett community där kunder enkelt kan köpa, sälja och byta plagg ur Nellys sortiment. Nellys affärsidé är att de ska bli nummer ett i norden inom mode online för "ungdomliga, trendiga och utåtriktade tjejer och killar genom att ha ett brett utbud av de senaste trenderna inom mode". Tillsammans med Nellys brandingteam har vi skapat en interiör som andas puls glam och väldigt mycket Nelly. Återbruk har varit en del av kontoret och motsvarar cirka 30 % av nyinvestering och består främst av teknikutrustning, förvaring, arbetsplatser och arbetsstolar. 
DSC08807_edited.jpg
DSC08874.jpg
DSC08662_2.jpg
DSC08802.jpg
DSC08639.jpg
DSC09184.jpg
DSC09220.jpg
Vi har skapat olika stämningar och atmosfärer för samtliga avdelningar och rum. Lekfullhet är ett återkommande värdeord som genomsyrar konceptet som helhet. Bilderna visar ytor anpassade för samarbete, och via den öppna spiraltrappan når man enkelt Nellys samtliga ytor. 

Kontoret kvalificerades sig under 2022 till "Sveriges snyggaste kontor".

Centralt för projektet har varit att tänka ur ett hållbart och långsiktigt perspektiv, framförallt vid val av material och möbler. 

DSC08770.jpg

KORTA FAKTA

STATUS: Färdigställt 

UPPDRAGSGIVARE: Nelly

ÅR: inflyttat 2021

BRUTTOAREA: 3000 kvadratmeter med kapacitet för 170 personer 

UPPDRAG: Inredning

PROJEKTTEAM

Katarina Söderström

Uppdragsansvarig inredningsarkitekt

Annette Pettersson

Inredningsarkitekt

 

Anna Kristinsdóttir

Fotograf

KONTAKT

Katarina Söderström

Inredningsarkitekt

0738-32 02 50

kaso@liljewall.se

bottom of page