top of page

Kerlingeborg

För TB-Gruppen har vi ritat ett bostadshus med 27 tidlösa bostadsrätter med högt designvärde i området Käringberget i västra Göteborg. Vi har jobbat aktivt med att skapa iögonfallande utblickar, kontaktytor mot berget och grönskan – låta den vackra omgivningen bli en tavla och en inbjudande privat plats. Dessutom har vår inhousebyrå skapat marknadsmaterial inför försäljningskampanjen; en kampanjsida, säljmaterial, nyhetsbrev och content till sociala medier.

Vi har velat möta den längtan många känner till en mer rofylld, naturnära, stressfri och avskalad livsstil. 

Lägenheterna har noga utformade utblickar mot naturen med siktlinjer genom hela lägenheterna. De genomgående lägenheterna ger vackert ljusinsläpp över dygnets timmar och valfrihet att välja en mer tyst och privat sida mot skogen eller social del mot gatan. Forskning inom arkitektur sedan 1980-talet visar att utsikt mot natur ger en positiv effekt för vår hälsa. Sunda material inom bostaden, så som trägolv kan även det öka välbefinnandet. Bostäderna i Kerlingeborg har omsorgsfullt ritade detaljer och designade kök och badrum. De byggnader där människor trivs och mår bra får en lång livslängd och minskar behov av nytt material vid ombyggnad och underhåll. Att bygga med hög arkitektonisk kvalitet är hållbart.

Kerlingeborg_INTERIOR_utsikt.jpg

Generösa ytor, egen balkong, naturliga materialval och utsikt mot berget och grönskan är visionen. Byggnaden ligger tätt intill Käringberget, beläget i stadsdelen Älvsborg. Det är ett kustnära samhälle i nära anslutning till natur, berg, kuperade och varierande villagator, skolor och cykelavstånd till centrala Göteborg.

Proin maximus quis enim sit amet interdum. Aliquam dui mauris, mattis eget purus et, eleifend convallis orci. Etiam ut ligula varius tellus lacinia maximus. Aliquam magna ipsum, molestie vel mauris nec,

Arkitekterna Emelie Silverterna och Karl Palmberg har tagit varsam hänsyn till platsens förutsättningar och samtidigt vävt in höga hållbarhetsambitioner med högt designvärde och smart lägenhets-planering. 

Trä, sten och glas är återkommande material som representerar områdets närhet till natur, hav och klippor.

Förutom att vi har ritat byggnaden och dess lägenheter har vi utformat säljkampanjen. I nära samarbete mellan arkitekterna, TB-gruppen och Liljewalls inhousebyrå har vi producerat foldrar, kampanjsida och content till sociala medier i form av foto och film.  

KORTA FAKTA

STATUS: systemhandling

UPPDRAGSGIVARE: TB-gruppen

ÅR: 2019

BRUTTOAREA: ca xxx kvm

Totalt 27 bostadsrätter i varierande storlekar från ca 50 –120 kvm (2:or upp till 4:or)

PROJEKTTEAM

Karl Palmberg, uppdragsansvarig arkitekt

Emelie Silverterna, handläggande arkitekt

Karl-Johan Bexér, visualisering

Katarina Morén Styf, koncept & copy

Anna Kristinsdóttir, grafisk form

Camilla Lindahl, webb & sociala medier

KONTAKT

Karl Palmberg

0709-14 79 86

kapa@liljewall.se

bottom of page