top of page

Göteborgs anrika tennisklubb

Ambitionen med den nya ombyggnationen har varit att utveckla klubben och bredda utbudet för medlemmarna inte minst genom det nya och starkt växande intresset för paddeltennis. Hela klubben har fått ett ordentligt ansiktslyft genom shop, restaurang, reception, omklädningsrum, IFK Kliniken och Nordic Wellness.

Den tidigare slutna byggnaden har fått ett helt nytt utseende med en restaurang i bottenplan och gym på övervåningen. Utsikten från gymmet på andra våningen i tennisklubbens anläggning är särskilt magnifik en höstdag.

TENNIS I ÖVER HUNDRA ÅR

Den anrika tennisklubben GLTK bröt sig 1911 ur Göteborgs Idrottsförbund och grundadeofficiellt Göteborgs Lawn Tennis Klubb. Klubben var under många år en utav landets främsta föreningar och en utav landets mest framstående tennisklubbar inom elit och juniorverksamhet. Mellan åren 1966–2005 har klubben successivt expanderat. Klubben stod 2014 återigen inför en omfattande om- och tillbyggnad med potential att förstärka klubbens position som en utav landets ledande tennis- och sportcenter.

Översiktsperspktiv_planlösning_Plan_2_

Den tidigare slutna byggnaden har fått ett helt nytt utseende med en restaurang i bottenplan och gym på övervåningen. I översikten ser man de nya delarna av anläggningen. I resten av byggnaden gömmer sig 14 inomhusbanor och 4 padelbanor.

Gltk 03.jpg

Hyresgästen Nordic Wellness är ansiktet utåt.

ETT ORDENTLIGT ANSIKTSLYFT

Byggnaden som ligger i Kålltorp i östra Göteborg hade inte renoverats sedan 2005 och anläggningen var i behov av en upprustning. GLTK upplevde även en svårighet med logistiken i den befintliga byggnaden, bland annat var receptionen placerad så att folk inte visste vart de skulle ta vägen när de kom in. Därför blev huvuduppgiften att skapa en tydligare logistik genom att möblera om funktioner som reception, restaurang och shop samt kopplingarna mot GLTKs två största hyresgäster Nordic Wellness och IFK Kliniken. Därtill att skapa en välkomnande entré samt trevliga loungeytor för alla som önskar nyttja anläggningen. En inspirerande och aktiv mötesplats för alla. 

GLTK_Göteborg_10.jpg

Tennisklubben har utökat sitt utbud med paddel. Två tennisbanor har förvandlats till fyra paddelbanor.

GLTK_Göteborg_16.jpg

Restaurangen ligger nu på entréplan och har fått ett nytt utseende.

GLTK_Göteborg_30.jpg

Omklädningsrummen har fått sig en rejäl uppfräschning med stenimitation på golv, målade gipsväggar, skåp och detaljer i trä.
 

GLTK, Göteborgs Lawn Tennisklubb, är en anrik förening som har legat på samma plats i östra Göteborg sedan i början av förra seklet.

KORTA FAKTA

STATUS: Tävlingsvinst

UPPDRAGSGIVARE: GLTK

ORT: Göteborg

ÅR: 2019

BRUTTOAREA: ca 12 990 kvm 

PROJEKTTEAM

Markus Bergerheim

Uppdragsansvarig

Alexander Gösta

Handläggande arkitekt

KONTAKT

Markus Bergerheim

0765-48 70 67
mabe@liljewall.se

bottom of page