top of page
Gaji Foto Emma Karlsmark Elfstrand-14.jpg

Gaji

Inredningskoncept för cocktailbaren Gaji / Malmö

Skandinavisk minimalism med koreansk twist sammanfattar inredningskonceptet på Gaji – en av Malmös senaste cocktailbarer. Välkommen in bland storstadsavskalad puls inramad av blodröd accentfärg, kryddat med en väl avvägd portion neon. Ägaren till den intima baren är krögaren och mästerkocken Jennie Walldén som även driver restaurangen Namu som ligger vägg i vägg. 
Gaji Foto Emma Karlsmark Elfstrand-19.jpg

Ljusa träslag i björk, perforerad plywood och skira rispappersväggar möter varmt färgsatta detaljer och stämningsskapande ljussättning där neon fungerar som en bärande accentdetalj.

EN SMAK AV SEOUL I CENTRALA MALMÖ

Gaji, som betyder gren på koreanska, är resultatet av en transformation av moderrestaurangen Namu, som betyder träd. Här har en yta om ca 43 kvm omvandlats till en kompletterande och intim cocktailbar som nås genom en egen ingång på Engelbrektsgatan i centrala Malmö. Liljewall kontaktades för att ta fram inredningskonceptet som inte bara skulle harmonisera med Namus, utan även på ett smart och inbjudande sätt, inrymma 30 sittande gäster samt två bartenders bakom baren. 
Gaji Foto Emma Karlsmark Elfstrand-44.jpg
Gaji Foto Emma Karlsmark Elfstrand-40.jpg
Gaji Foto Emma Karlsmark Elfstrand-17.jpg
Gaji Foto Emma Karlsmark Elfstrand-2.jpg
Gajis inredningskoncept präglas av en mix av materialitet och detaljer. Ljusa träslag och möbler i björk möter väggar av rispapper men även perforerad plywood vars mönster inspirerats från koreanska lapptäcken. Textilier i varma röda kulörer skapar en avslappnande, inbjudande värme och kontrasterar fint till de ljusa putsade väggarna. Lika viktig för konceptets helhet är ljussättningen. Små bordsarmaturer sprider stämningsfullt ljus och fungerar som utmärkt kontrast till de iögonfallande, pendlade neonlysrören som leder tanken till storstadspuls.  

Utmaningen med att inrymma 35 sittande gäster och två bartenders löstes genom att frångå de standardmått som i detta fall blivit för stora för lokalen och ändamålet. Trots detta upplevs Gaji som rymlig i sin litenhet. För att skapa en extra trivsam barmiljö för gästerna och personalen har det varit viktigt att arbeta med akustiken. Ljudnivåerna har dämpats genom att integrera akustikplattor i både de perforerade plywood väggarna samt i bardisken. 

 
Gaji Foto Emma Karlsmark Elfstrand-36.jpg
Gaji Foto Emma Karlsmark Elfstrand-27.jpg
Gaji Foto Emma Karlsmark Elfstrand-8.jpg

Gaji invigdes och välkomnade sina första gäster i mars 2023. 
Kom gärna förbi!

En liten, pulserande bar med fantastiska cocktails där Skandinavien möter Asien. En mötesplats där man kan umgås på ett lika intimt som smakfullt sätt från tidig afton fram till midnatt.

Gaji Foto Emma Karlsmark Elfstrand-16.jpg

KORTA FAKTA

STATUS: Färdigställt 

UPPDRAGSGIVARE: Jennie Walldén

ÅR: öppning mars 2023

BRUTTOAREA: ca 43 kvadratmeter med
kapacitet för 35 personer 

UPPDRAG: Inredning

PROJEKTTEAM

Sofie Karlsson

Uppdragsansvarig arkitekt

Irma Gerhardsson 

Handläggande arkitekt

Mattis Dahlberg 

Storköksprojektör
 

Emma Karlsmark Elfstrand

Fotograf

KONTAKT

Sofie Karlsson

Arkitekt

0705-36 94 55

soka@liljewall.se

bottom of page