ANTIKHALLARNA & NUDIE

Bättre med åren
liljewall_handel och kontor

STATUS

 

 

UPPDRAGSGIVARE

 

 

ÅR

 

 

BRUTTOAREA (BTA)

ROLLER

KONTAKTPERSON

FÄRDIGSTÄLLT

 

 

GE REAL ESTATE

 

 

2012-2013

 

 

CA 2 500 M2

LARS-ERIK KARLSSON

Projektledare, Byggledare

Antikhallarna och huvudkontoret för Nudie Jeans är beläget i ett av stadens finaste bankpalats från 1880-talet. Under första årtiondet under 1900 utfördes även en tillbyggnad på kvarteret i Jugendstil, som är ett av de finaste exemplen på stilen i Göteborg, med ett fantastiskt glastak, originalarmaturer i tak och skurna trädetaljer i mahogny av mycket hög kvalitet.

 

På uppdrag av GE Real Estate fick Liljewall uppdraget att renovera och skapa en bättre fungerande handels- och kontorsmiljö. I samband med detta utfördes även en ny huvudentré i hörnet Drottninggatan/Västra Hamngatan. Innan renoveringen höll Antikhallarna till på två plan och stora delar av byggnaden stod tomma. Nu när arbetet är slutfört har alla antikhandlare samlats på entréplan, fördelade i elva butiker och med ett nybyggt café mitt i lokalen. Det har blivit ett tydligt uppsving för antikhandlarna som plötsligt har en verksamhet som är betydligt mer synlig och tillgänglig för allmänheten.

 

På plan 2 och 3 flyttade jeansföretaget Nudie in. Även Nudies lokaler har renoverats för att passa företagets behov. Det har varit viktigt att bevara husets själ genom att varsamt ta tillvara på tidstypiska detaljer. Och eftersom Nudies ledord var ”repair, reuse, reduce/reproduce” (laga, återanvänd, reducera/reproducera) när de lagar och återanvänder gamla jeans, passade det bra att använda den devisen för hela arbetet med de gamla Antikhallarna.

 

”Vår passion är jeans, som åldras med värdighet och blir bättre och finare med åren. Det tycker vi även stämmer med fastigheten som blivit vårt nya huvudkontor”, säger man på Nudie.

liljewall_projketstyrning
liljewall_kulturmiljöer
LARS OLAUSSON
Arkitekt
Show More

UTVALDA PROJEKT