PROJEKT / BOSTÄDER + LANDSKAP / KV. TORNSEGLAREN

KV. TORNSEGLAREN

Bostadskvarter i vackert kulturlandskap
liljewall_bostäder

STATUS

 

 

UPPDRAGSGIVARE

 

 

ÅR

PROJEKTTEAM

KONTAKTPERSON

PROJEKTERING

 

 

DEROME BOSTAD

 

 

2015–2017

PER-HENRIK JOHANSSON

Uppdragsansvarig

EMELIE LJUNGQVIST

Handläggande arkitekt

MICHAEL SJÖBLOM

Handläggande arkitekt

HENRIETTA ARNESSON

Landskapsingenjör

NILS EKSTRÖM

Landskapsarkitekt

KARL-JOHAN BEXÉR

Visualisering

CHRISTOFFER THULIN

Visualisering

Mitt på västkusten, strax söder om Göteborg, ligger Kullavik. Hit lockas människor för de mjuka klipporna, det öppna havet, fina sjöar, trolska skogar och vidsträckta ljunghedar. Från Gamla Särövägen, som sträcker sig söderut från Göteborg längs kusten, når du det nya bostadsområdet Sandlyckan. Här, mittemellan hav och skog, bygger Derome 30 nya lägenheter i kvarteret Tornseglaren. Det är två typer av flerfamiljshus grupperade kring en gemensam gård.

 

Uppdraget har innefattat allt från första skiss till slutgiltig projektering och innefattat  bostäderna, gården och det kringliggande landskapet. 
 

En lantlig idyll med moderna bekvämligheter
Husens form och volym har tydlig inspiration från landsbygdens lador med en faluröd kulör samt en ljusgrå för att efterlikna obehandlat trä som fått en vacker ljusgrå patina. Husens enhetliga yttre har en arkitektur som upplevs nutida samtidigt som material och kulör kopplar an till svensk byggtradition. Den gemensamma gården är även den inspirerad av den klassiskt lantliga trädgården med syrener, fruktträd, rosor, ängsliknande planteringar och slingrande stigar. Lägenheterna är ljusa och rymliga med stora höga fönster och generösa balkonger som gör utemiljön till en del av vardagsrummet.

Inflyttning planeras till sommaren 2018. 

liljewall_landskap
PER-HENRIK JOHANSSON
Arkitekt, VD
Show More

Ta en titt på husen genom att röra dig runt med muspekaren. 

MISSA INTE