Revisionsbyrån BDO

I december 2018 flyttade revisions‐ och rådgivningsbyrån BDO in i den Bonnierägda fastigheten Magasinet på Sveavägen 53 i Stockholm. Den anrika byggnaden är daterad 1920‐tal och totalrenoverades invändigt med ett inredningskoncept signerat Liljewall. Det nya huvudkontoret inryms på tre våningsplan om totalt 4000 kvadratmeter. Det är en modern arbetsplats och naturlig mötesplats för såväl medarbetare som kunder. 

Kontoret är inrett i en monokrom och lugn färgskala där lobby, bistro och kontorsytor präglas av en dämpad beigegrå kulör. Konferensytorna är monokromt färgstarka i fem mustiga konceptfärger – mullvadsbrun, ockragul, vinröd, olivgrön och turkos.

Att flytta drygt 300 medarbetare från traditionella fasta arbetsplatser till ett aktivitetsbaserat kontor var en utmaning som slutligen landat väl i organisationen. För att tillgodose medarbetarnas önskemål kring olika arbetsmiljöer är kontoret indelat i tre olika zoner; en aktiv zon där energin och pulsen är hög, en lugnare zon där ljudnivån är något lägre samt en tyst zon för arbete som kräver fokus.

Material och inredningskoncept bygger vidare på vad vi initialt utvecklade för BDO:s Göteborgskontor. Vi har ritat kontor med samma konceptgrund för kontoren i Jönköping, Linköping, Nyköping och Ängelholm. 

BDO:s kontor inryms på tre våningsplan med en yta om cirka 4 000 kvadratmeter. Det finns ett flertal sociala ytor med bland annat en bistro och en lounge. 

Barbordet är liksom konferensbord, sittbänkar/radiatorinklädnader specialritade för BDO. Kontorets generösa fönster blir som konstverk med Stockholms citypuls som rörliga motiv.

Utöver trivsel ger konceptet möjlighet till ökad flexibilitet och ett effektivt nyttjande av lokalerna.

I köket har vi arbetat med en mörkgrå kulör tillsammans med fina material som mässing och terrazzo. 

 Konferensytorna är monokromt färgstarka i form av fem mustiga konceptfärger: mullvadsbrun, ockragul, vinröd, olivgrön och turkos. Bordet är specialritat formgett av inredningsarkitekt Katarina Söderström. Skivan är gjort av massivparkett som ligger i ett fiskbensmönster och är behandlad med en grå bets.

Kontorsytorna präglas av en dämpade beigegrå kulör som är behaglig att arbeta i.

Av kontorsytan uppgår cirka 90 procent till aktivitetsbaserade arbetsplatser. Övriga ytor består av konferensrum, grupprum, allmänna ytor och ett fåtal traditionella kontorsrum. Kontoret har även sociala ytor såsom touchdownplatser.

Projektet har präglats av en nära samverkan mellan inredningsarkitekt, fastighetsägare, arkitekt, byggare, inredningsföretag, projektledare samt med styrgrupp hos BDO. 

KORTA FAKTA

STATUS: färdigställt

UPPDRAGSGIVARE: BDO

ÅR: 2018

BRUTTOAREA: ca 4000 kvm

PROJEKTTEAM

Inredningsarkitekt: Katarina Söderström, Liljewall
Projektledare: Anders Kolvik, Carbonbay

Leverantör: Jenny Gran, AB Evert Lindelöf
Fotograf: Linus Flodin, baraBild

KONTAKT

Katarina Söderström

0738-32 02 50

kaso@liljewall.se