PROJEKT / SPORT & FRITID / SOLLEFTEÅ AQUARENA

STATUS

UPPDRAGSGIVARE

ORT

 

ÅR

BRUTTOAREA (BTA)

PROJEKTTEAM

KONTAKTPERSONER

FÄRDIGSTÄLLT

 

NCC

GÖTEBORG

2012

CA 5 000 M2

BJARNI INGVASON

Uppdragsansvarig

BO WALLIN

Handläggande ingenjör

CALLE HELLBERG

Handläggande arkitekt

 

liljewall_sport & fritid

SOLLEFTEÅ AQUARENA

Det lilla badhuset i Ångermanland

I Sollefteå i Ångermanland ritade vi ett av våra första badhus i samarbetet med NCC. Platsen var det gamla och nu nedlagda regementsområdet med ockrafärgade putsade kaserner och träbyggnader i faluröd snickarglädje.

Lokalprogrammet var enklast möjliga med 25-metersbassäng, undervisningsbassäng och lekbassäng och tillhörande gym på ett övre våningsplan.

Fasaderna utfördes i betongelement med löpande fönsterband för att ta in utsikten mot de gröna kullarna längs horisonten. Fasadelementen färgades in med röda pigment och försågs med försänkta ränder för att tona ned intrycket av rationellt elementbygge.

Invändigt satte vi en princip vi sedan ofta återkommit till med en starkt betonad märkfärg på reception och skåp i kontrast mot en i övrigt återhållen färgskala. Ramarna för lekbassängen var att den som helhet skulle utföras i plast. Det fick oss att sträva efter att formge den i ett så ”plastigt” utseende som möjligt, med serietidningslika vattensprutande attraktioner med lätt anstrykning av 50-tal. En blå vattenrutschbana ringlar ned genom en upphöjd del av byggnaden.

Sollefteå Aquarena genomfördes som en OPS upphandling och stod färdig 2012.

CALLE HELLBERG
Arkitekt
BO WALLIN
Ingenjör
Show More

UTVALDA PROJEKT