PROJEKT / BOSTÄDER / SANDLYCKAN, KULLAVIK

SANDLYCKAN, KULLAVIK

Modern hustyp med släktskap till traditionell arkitektur
liljewall_bostäder

STATUS

 

UPPDRAGSGIVARE

 

ORT

ÅR

PROJEKTTEAM

KONTAKTPERSON

PROJEKTERING

 

DEROME BOSTAD

KULLAVIK, KUNGSBACKA

2016–2018

PER-HENRIK JOHANSSON

Uppdragsansvarig

EMELIE LJUNGQVIST

Handläggande arkitekt

Till Kullavik lockas människor för de mjuka klipporna, det öppna havet, fina sjöar, trolska skogar och vidsträckta ljunghedar. Från Gamla Särövägen, som sträcker sig söderut från Göteborg längs kusten, når du det nya bostadsområdet Sandlyckan. Tillsammans med Derome har vi skapat traditionella röda gårdshus med en modern touch. Husen har tilldelats Kungsbackas arkitekturpris 2018.

 

Uppdraget har innefattat allt från första skiss till slutgiltig projektering och innefattat  bostäderna, gården och det kringliggande landskapet. 
 

En lantlig idyll med moderna bekvämligheter
De rödmålade enplanshusen påminner om kringbyggda gårdar utmed Hallandskusten och härrör till hav och skog, precis som bostadsområdet gör. Husen är byggda i vinkel som, tillsammans med omgivande hus och komplementbyggnader, skapar privata och vindskyddade gårdar. Det traditionella gårdshuset har fått en modern planlösning som är uppdelad mellan en mer offentlig och en privat del. Husets hjärta är den det stora köket som kombineras med matplats och sällskapsrum. Här är det öppet ända upp till nock och känslan av rymd förstärks av de strategiskt placerade takfönstren.

Inflyttning skedde under 2018. 

PER-HENRIK JOHANSSON
Arkitekt, VD
Show More

MISSA INTE