top of page

STATUS

 

 

UPPDRAGSGIVARE

 

 

ÅR

KONTAKTPERSON

FÖRSLAG

 

 

KARLSKOGA KOMMUN

 

 

2015

 

liljewall_sport & fritid

HOTELL PINNEN

Visionen om Karlskogas skönaste skogsglänta

Liljewall arkitekter har för Grönfeltsudden Fastigheter AB ritat den skiss som avbildar Karlskogas nästa konferenshotell på Grönfeltsgården. Det är en ståtlig gestalt i glas precis intill Möckeln med generös utsikt över skog, sjö och land.

 

Hotellets utemiljö ligger i ett fördelaktigt sydvästläge vid sjön vilket öppnar upp för soliga naturupplevelser. Här ska gästerna enkelt kunna varva ned och finna ro och inspiration. Varför inte ta en båttur i den spegelblanka sjön efter konferensen och innan en god middag?

Hotellanläggningens miljöambitioner är höga. Genom solfångare för varmvattenproduktion och solceller för elproduktion med lagring i batteripack etc. så siktar man på en byggnad som är näst intill koldioxidneutral och som i största möjliga mån minskar klimatpåverkan.

Det moderna hotellet skall symbolisera samtiden med utveckling mot framtiden och kommer att stå i kontrast till den gamla bevarandevärda miljön från slutet av 1800-talet som de gamla byggnaderna står för.

Förhoppningen att konferenshotellet ska locka företag och andra utomstående gäster - och bli ett nytt inbjudande besöksmål centralt i Karlskoga. Planarbetet kommer påbörjas under maj 2016.

MISSA INTE

bottom of page