Metod

Ett projekts digitala resa från A till Ö.

Vi arbetar med en bred palett av digitala hjälpmedel för att genomföra våra projekt. Genom att vi sammankopplar några av landets ledande BIM-experter, programmerare, nytänkande arkitekter, visualiserare och marknadsförare utvecklar vi kontinuerligt morgondagens arkitektroll. 
Vår arbetsmetod genomsyras av delaktighet, kreativitet och erfarenhet. 

D+

Genom programmering skapar vi
grafiskt informativa webbapplikationer som hämtar data direkt ur våra modeller och programvaror. Det ger dig enkla, tydliga och grafiskt tilltalande information om projektet.

BIM

Vi arbetar med tydlig och relaterande 3D modellering som låter dig se byggnaden utvecklas live när vi arbetar i modellen. BIM-modellen skapar utmärkt synergi mellan teknik, process och organisation där all information finns samlad.

Visualisering

Uttrycksfulla och verklighetstrogna
3D-visualiseringar utförda av några av landets vassaste illustratörer. Bild och film som hjälper dig kommunicera, förankra och sälja ditt projekt.

Digitips

Lär med oss! Vi delar gärna med oss av våra digitala knep och framsteg. Följ och inspireras av våra Digitips för att se hur vi arbetar med digital utveckling.

SMART PARKERINGSLAYOUT

“Snabb parkeringslayout? Vi kan effektivisera designprocessen genom detta Liljewall-anpassade plugin.“

ÅRLIG SOLSTUDIE

“Översiktsfilm av en årlig solstudie för en tomt i Nynäshamn. Ett visuellt hjälpmedel för både oss och våra beställare som illustrerar hur ljus och skuggor faller under årets alla 365 dagar.  “

UPPDRAGET BÖRJAR 

Okej, då kör vi! Du vill ro i land ditt projekt – vi hjälper dig förverkliga visionen.

 

DU KÄNNER DIG: Upprymd

Nu startar resan mot vårt gemensamma mål.

GET SMART

​Dags för analys. Med hjälp av våra digitala analysverktyg kan vi samla all form av hård fakta/data vilket gör att vi kan ta datadrivna beslut kopplat till de mjuka värdena – bland annat form och gestaltning. Logos möter Patos kan man säga.

 

DU KÄNNER DIG: Trygg

Du kan känna dig trygg i att vi tillsammans kan ta välgrundade beslut gällande projektet och gestaltning, beslut som stöds av data.

MODELLERA MERA 

BIM-projektering är vår grej. Vi bygger upp byggnaden i vår intelligenta 3D-modell. Nu kan vi visualisera, simulera och samarbeta på ett smart sätt genom hela projekteringsprocessen. Tillsammans når vi dina affärsmål. 
 

DU KÄNNER DIG: Upplyst

En tydlig, visuell modell gör att du kan greppa alla de steg och förändringar vi gör. 

VISIONEN TAR FORM

MODELLERA ÄNNU MERA 

För intern/extern förankring – eller inför försäljning så hjälper vi er ta fram fotorealistiska visualiseringar och/ eller filmer. ​

 

DU KÄNNER DIG: Inspirerad

Nu börjar projektet kännas verkligt och greppbart. 

Vi fortsätter arbeta i BIM-modellen och stämmer löpande av med dig. Hela informationsflödet hålls samman här från tidigt skede fram till förvaltning.

 

Vi slår samman vår 3D-modell med modeller från konstruktion, vvs, el etc. där vi tillsammans ser till att allt fungerar.
 

Vi har nu skapat en digital modell i skala 1:1 av den framtida byggnaden. Här kan vi tillsammans med dig virtuellt gå runt i byggnaden och se så att allt funkar innan bygget sätter igång.
 

Vår modell kan även användas till att få fram detaljerade kalkyler eller att skapa visuella och exakta tidplaner. Allt för att minimera oförutsedda händelser.

 

DU KÄNNER DIG: I fas

Dina kommentarer och reflektioner justeras och våra egna förslag och uppdateringar kommuniceras löpande.

BYGG!

3D-modellen blir ett utmärkt hjälpmedel under byggprocessen. Miljövänligt också – du slipper ju all ritning- och pappershantering.  ​

Om du vill kan du ha hela våran modell på fickan i din telefon eller platta där du snabbt kan få svar på dina frågor under processen.

 

DU KÄNNER DIG: Redo

Du har alla de verktyg och handlingar du behöver för att kunna genomföra en smidig byggprocess.

FÖRVALTNING 

Ett paket kommer lastat. 
Nu har du allt du behöver för att ta vid inför förvaltningen. Vi har byggt en digital tvilling på det som har byggts.

 

DU KÄNNER DIG: Utrustad

Skulle några justeringar behöva göras eller frågor dyka upp kring ditt projekt så har du i modellen allt du behöver.